1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Akaan ammuskelulle ei ole vielä löydetty syytä

Poliisi on jatkanut viime perjantaina Pirkanmaalla Akaassa tapahtuneen ampumavälikohtauksen selvittelyä.

Kotimaan uutiset

24-vuotias akaalaismies ampui käsiaseella 27-vuotiasta tamperelaista miestä uhrin vanhempien asunnossa kuolettavasti. Surmaamisen jälkeen tekijä ampui samaisella käsiaseella itseään ja sai surmansa.

Poliisin tähän mennessä tehtyjen tutkimusten ja kuulustelujen perusteella ei ole toistaiseksi löytynyt syytä ampumiselle. Miehet ovat tunteneet toisensa entuudestaan, ja heidän tarkoituksenaan oli viettää perjantai-iltaakin keskenään. Ammuskelu alkoi kello 22 aikaan.

Luvallinen ase ei ollut tekijän oma

Tekijä ampui uhria kohti useita laukauksia, joita uhri joutui pakenemaan vanhempiensa asuntoon. Tekijä seurasi uhria asuntoon, missä tekijä ampui edelleen useita laukauksia, joista useampi on osunut uhriin.

Asunnossa on ollut ampumishetkellä uhrin molemmat vanhemmat.

Tekijän käyttämä ase on luvallinen. Aseen omistaja on tekijän kanssa samassa taloudessa asuva henkilö. Asetta on säilytetty lukitussa asekaapissa. Toistaiseksi ei ole tietoa, miten ja milloin tekijä on saanut aseen haltuunsa.

Poliisi jatkaa edelleen ampumiseen liittyvien yksityiskohtien mm. ampumiseen johtaneiden syiden selvittämistä. Asiaa tutkitaan tappona ja kuolemansyyntutkintana.

Lue seuraavaksi