Kuulapyssyt paukkuvat hylätyssä koulussa

Kemiläinen Ristituli ry on rakentanut hylättyyn koulukiinteistöön talkoovoimin Airsoft-taistelukentän. Kaupunki on antanut tilat airsoftin harrastajien käyttöön korvauksetta.

ilmiöt
Petteri Luokkala
Ristitulen puheenjohtaja Petteri Luokkala kertoo, että tilojen avajaiset pidetään toukokuun 25. päivä.Juha Peltoperä / Yle

- Kemin kaupunki ei lämmitä tiloja eikä toimita sinne vettä, joten kaupungille ei myöskään tule mitään kuluja, kertoo tilapalvelupäällikkö Markku Kotiranta.

Nelisenkymmentä alan harrastajaa käy keskenään tuimia taistoja joissa aseina ovat kuuden millin muovikuulia laukovat sähköiset pyssyt.

- On joku meitä sotahulluiksikin leimannut, mutta kyse on harrastuksesta siinä missä vaikkapa kalalla käynti, valistaa yhdistyksen puheenjohtaja Petteri Luokkala.

Yleisö pääsee kurkkimaan

Punatiilinen, ilman lämmitystä oleva tiilinen kiinteistö on vieraasta kalsean tuntuinen paikka. Ristitulen väki on luvannut pitää paikat kunnossa ja harrastuksen pääsee tutustumaan laajemmin toukokuun 25. päivä.

- Tuolloin pidämme pelipaikan avajaiset ja yleisö voi tulla tutustumaan pelin ideaan ja pelivälineisiin, Luokkala muistuttaa.

Samalla on mahdollista myös kokeilla lajia pientä korvausta vastaan.

Taistelun idea

Peliä pelataan joukkuein ja pelipaikkana on koulun ala-aulaan vihreistä suojapeitteistä rakennettu "labyrintti". Myös luokkatilat kuuluvat taistelualueeseen. Osumista joutuu taistosta ulos.

- Pelissä on hyvin tarkat säännöt ja niitä pitää noudattaa. Vain pelaajat voivat olla pelialueilla, muistuttaa Petteri Luokkala.

Sähköpyssyt pelivälineinä

Pelivälineisiin kuuluvat aidonnäköiset aseet, joiden muoviluodin lähtönopeus on sisätiloissa 105 m/s. Kasvot suojataan tukevilla kasvosuojilla.

Ristituli ry on perustettu vuonna 2006. Jäseniä yhdistyksessä on parikymmentä.