1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Bangladeshin tehdasromahduksen uhrien etsintä päättyi - kuolleita yli 1100

Kuolonuhrien määrällä mitattuna onnettomuus on maailman pahin teollisuusturma sitten Bhopalin kemiantehtaan räjähdyksen 1984.

Bangladeshissa viranomaiset ovat lopettaneet uhrien etsinnän romahtaneen vaatetehtaan raunioista. Etsinnät lopetettiin, koska uusia ruumiita ei ole löytynyt sitten sunnuntain. Raunioista on löydetty yhteensä 1 127 ruumista.

Bangladeshin turma on näin tuhoisin teollisuusonnettomuus sitten 1984 Intiassa Bhopalissa sattuneen kemiantehtaan räjähdyksen. Rakennuksesta pelastettiin noin 2 500 työntekijää. Heistä monet loukkantuivat vakavasti.

Viranomaisten mukaan raunioissa ei ole enää ruumiita. Uhreille pidetään tiistaina erityinen rukousseremonia.

Maanantaina viranomaiset antoivat maan tekstiilityöntekijöille luvan muodostaa ammattiliittoja ilman tehtaanomistajien mukaan. Kyseessä on yksi uudistuksista, joita on vaadittu bangladeshilaisten tekstiilityöntekijöiden työolojen parantamiseksi. Työolot ovat herättäneet kansainvälistä närkästystä tuhoisan onnettomuuden jälkeen.

Ihmepelastuksen raunioista kokenut nainen sen sijaan sanoi maanantaina, että hänen päivänsä ompelijana ovat ohi. Reshma Begum, 19, pelastettiin raunioista 17 päivää onnettomuuden jälkeen perjantaina. Hän sanoi sairaalavuoteeltaan toimittajille, ettei koskaan uskonut pääsevänsä hengissä ulos raunioista. Begum sanoi, ettei aio koskaan enää työskennellä tekstiilitehtaassa.