Himoksen kylpylän hintalappu noin 40 miljoonaa euroa

Jämsän Himokselle suunniteltavan kylpylä-hotellin rakentaminen alkaa aikaisintaan ensi keväänä. Rakentaminen kestää noin puolitoista vuotta.

Kotimaa
YLE Keski-Suomi / Jussi Lindroos

Jämsän Himokselle suunniteltavan kylpylä-hotellin alustavaa hintalappua enempää Lemminkäinen Talo Oy:n projektipäällikkö Janne Salonen ei hanketta vielä valota, vaikka suunnitelmia on tehty jo puolisen vuotta.

- Kylpylätoimija ja rahoittajat ovat olleet mukana jo pitkään, mutta nimet julkaistaan vasta, kun lopullinen investointipäätös on tehty, Salonen sanoo.

"Kuokka maahan ehkä ensi keväänä"

Ensimmäisessä vaiheessa Himokselle nousisi kylpylä-hotelli, sen jälkeen Lemminkäinen voisi rakentaa siihen sisäyhteydellä huoneistohotellin.

- Aikataulu riippuu suhdanteista, mutta ajatus on, että aikaisintaan ensi keväänä voitaisiin lyödä kuokka maahan ja aloittaa rakentaminen. Aikaisin mahdollinen avajaispäivä on joulukuussa 2015, mutta se tarkoittaa sitä nopeinta mahdollista aikataulua, Salonen toteaa.

Salosen mukaan on yleistä, että suuret hankkeet viivästyvät.

- Investointipäätös on merkittävän suuri ja siihen valmistaudutaan huolellisesti, hän huomauttaa.

"Kylpylä rakennetaan"

Salonen pitää kuitenkin kylpylän rakentamista Jämsään jopa todennäköisenä.

- Kyllä signaali on koko ajan ollut, että hanke on hyvä ja ennen kaikkea Himos on erittäin kiinnostava paikka. Uskon, että kylpylä sinne rakennetaan, mutta tarkkaan aikatauluun on vielä vaikea ottaa kantaa.