Launeen koululla valmistaudutaan uuteen lakkoon

Lahtelaisen homekoulun vanhemmat ovat antaneet uuden lakkovaroituksen. Launeen koulun vanhemmat jyrähtävät, että päätös väistötiloista pitää tehdä ensi viikon aikana, tai koululaiset menevät lakkoon.

Kotimaa
Minni Salminen Lahden kaupungintalon edustalla
Vihtori Koskinen / Yle

Lähes viidensadan Launeen koulun oppilaan kotiin jääminen huhtikuun lopulla ei tehonnut koululaisten vanhempien mukaan päättäjiin. Päätöstä väistötiloista, eikä myöskään uuden koulun rakentamisesta ole tehty.

Launeen koulun vanhempien edustaja Minni Salminen kertoo, että vanhemmat ja koululaiset valmistautuvat uuteen lakkoon. Tilanne on Salmisen mukaan niin tukala, että päätös väistötiloista pitää tehdä heti, tai uusi lakko toteutetaan.

- Viiime vuonna kaupunginhallitus reagoi Jalkarannan ja Liipola-Kaikuharjun koulujen epäterveisiin tiloihin melkein välittömästi. Tässä Launeen koulun asiassa jostain syystä odotellaan, Salminen toteaa.

- Faktat on lyöty pöytään. Nyt pitäisi toimia, hän lisää.

Ensi viikko on takaraja

Launeen koulun vanhemmille on kerrottu, että seuraavassa sivistyslautakunnan kokouksessa koulun asiat ovat jälleen esillä. Launeen koulun vanhemmat ovat asettaneet sivistyslautakunnan kokouksen takarajaksi.

- Päätös väistötiloista pitää tehdä ensi viikolla. Lakkoprosentti kasvaa meillä koko ajan. Ilmoittaumisia lakkoriviin tulee koko ajan, Salminen summaa.

Launeen koulun tilanne oli ylimääräisenä asiana Lahden kaupunginvaltuuston maanantai-iltaisen kokouksen esityslistalla. Launeen koulusta ei kuitenkaan tehty varsinaisia päätöksiä.