Hervantajärven tuntumaan saa pian rakentaa pientaloja

Tampereen Hervantajärven lähellä sijaitsevaan Lintuhyttiin on tulossa ainakin 300 asuntoa enimmäkseen pientaloihin. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan maanantaina äänestyksen jälkeen.

Hervanta
Omakotitalon rakennustyömaa.
Omakotirakentajat joutuvat tekemään verottajalle rakentamisilmoituksen heinäkuun alusta lukien. Kimmo Hiltunen / Yle

Kaupunginvaltuustossa keskustelua herätti muun muassa alueen sijainti lähellä Ruskon vanhaa maankaatopaikkaa, joka maisemoidaan virkistysalueeksi.

Eri mieltä oltiin myös siitä, onko asukkaita kuultu riittävästi päätöksenteossa. SKP:n Jari Heinonen oli kuulemiseen tyytymätön.

- En vastustanut kaavaa kaikilta osin, vaan sikäli, että hervantalaisia ja heidän järjestöjään ei ole kuunneltu riittävän tarkasti.

Heinosen mukaan kaavaa olisi pitänyt tarkentaa ja muuttaa jossain määrin.

- Aikanaan vuosia sitten, kun Hervantaa lähdettiin kehittämään, niin kaupungin johdolla oli se kanta, että kun Hervannan keskustaa rakennetaan tiiviiksi, niin silloin voidaan metsä- ja järvialue säilyttää. Nyt tässä alueessa se lupaus ei pitänyt, totesi Heinonen.

SDP:n Ilpo Sirniö sitä vastoin pitää Lintuhyttiä varsin hyvänä tonttipulan täyttäjänä. Kuntalaisten kuulemiseen hänellä oli eri näkökulma kuin Heinosella.

- Täytyy sanoa, että minusta kuntalaiset ottavat yllättävän vähän kantaa. Sen sijaan pieni ja äänekäs sakki saa usein tosi paljon aikaan, Sirniö arvioi.