1. yle.fi
  2. Uutiset

Lähimmäisenrakkaus näkyy villatilkuista tehdyissä peitoissa

Kajaanilaiset vapaaehtoiset neuloivat talven aikana 240 tilkkupeittoa ja lisäksi Karoliinan Kamari sai muutaman peiton lahjoituksena Intian köyhimmille lähetettäväksi. Peittoja on tehty vuosia, mutta tänä keväänä ne ovat ensimmäistä kertaa näytillä ennen lähettämistä.

ilmiöt
Äiti Teresa -peitot näytillä Kajaanin Keskusseurakuntakodilla.
Katja Oittinen / Yle

Kajaanin seurakunnan Karoliinan Kamarin toiminnanohjaaja Marja Heikkinen päätti, että vapaaehtoisten kätten työ on laitettava esille.

- Vuosien aikana peittoja on tehty noin 1600, ja nyt ajattelin, että on aika näyttää muillekin, mitä olemme jälleen saaneet aikaiseksi.

Keskusseurakuntakodin näyttelyssä esillä on 240 peittoa, joista yksi arvotaan näyttelyssä kävijöiden kesken. Maanantaina näyttelyn avautuessa puolilta päivin oli jo parikymmentä ihmistä ihastelemassa vähintään 50-prosenttisesti villaisia peittoja.

Peitot menevät kodittomille, sairaille, köyhimmille lapsille ja vanhuksille. Yöt ovat kadulla asuvalle kylmiä Intiassakin.

Marja Heikkinen

Eräs rouva kysyi Heikkiseltä, miksi peitot lähetetään lämpimänä maana tunnettuun Intiaan.

- Peitot menevät kodittomille, sairaille, köyhimmille lapsille ja vanhuksille. Yöt ovat kadulla asuvalle kylmiä Intiassakin, Heikkinen perusteli.

Toiminnanohjaaja iloitsee lähimmäisenrakkauden konkretisoitumisesta peitoiksi.

- Nämä meidän neulojamme ovat niin innokkaita, että sateisen viime kesän jälkeen saimme jo syksyllä aloittaessa isot pinkat tilkkuja valmiina, Heikkinen sanoo.

Karoliinan Kamarin vapaaehtoisten lisäksi Vuolijoen, Otanmäen ja Mainuan peittopiirit tekivät Äiti Teresa -peittoja. Peitot kuljetetaan kesäkuussa Helsinkiin Rakkauden lähetyssisarille ja sitä kautta Intian köyhimpiin osiin.

Lue seuraavaksi