"Ammattien sukupuolijakaumia ei kannata tasata väkisin"

Tietyillä aloilla toisen sukupuolen osuus on vieläkin huomattavan suuri. Esimerkiksi hoiva- ja hoitoalalla naisten osuus lähenee sataa prosenttia. Rakennus-, asennus- ja korjaustöissä miehiä on kaikista eniten. Tasaisuutta ammattien sukupuolijakaumiin ei haluta kuitenkaan väkisin.

Kotimaa
Kaksi sairaanhoitajaa ja potilas.
Yle

-Historiasta ja perinteistä juontaa varmaan se, mitkä alat sopivati ennemmin miehille ja mitkä naisille, sanoo Lappeenrannan TE-toimiston palveluesimies Annele Buddas.

-Naiset ovat niin hoivaviettisiä, miehet taas maskuliinisia ja voimakasrakenteisia, että osittain asian voisi ajatella niin, ja sitten tietenkin asennekasvatus vaikuttaa. Tällaiset stereotyyppiset ajattelutavat ovat onneksi jonkin verran romuttuneet, kertoo puolestaan Saimaan Setan varapuheenjohtaja Nina Korhola.

Molemmat ovat sitä mieltä, että käsitteistä mies- ja naisvaltainen ala olisi hyvä päästä kokonaan eroon. Sukupuolen mukaan luokittelu saattaa esimerkiksi vaikuttaa palkkakehitykseen, aiheuttaa ennakkoluuloja ja sitä kautta pitää tietyt alat ja ammattiryhmät jatkossakin ikään kuin toiselle sukupuolelle kuuluvana.

-Jos vaikka parturikampaajana toimivaa miestä homotellaan, niin se voi olla tosi kova paikka, Korhola sanoo.

Jokaisella on oikeus valita se oma alansa ja tehdä sitä mitä osaa ja mistä tykkää. Eli ei sen takia tarvitse alaa vaihtaa.

Nina Korhola

Avoimuudesta apua

Vaikka joidenkin alojen erityisen suuresta sukupuolienemmistöstä on Korholan mielestä haittaa, ei hän kuitenkaan toivo näille aloille tasaisuutta sukupuolen suhteen – ainakaan väkisin.

- Jos sillä jotenkin ajetaan asiaa niin mikä ettei, mutta olen kyllä sitä mieltä, että jokaisella on oikeus valita se oma alansa ja tehdä sitä mitä osaa ja mistä tykkää. Eli ei sen takia tarvitse alaa vaihtaa.

Avoimuus ja asioista puhuminen auttavat Korholan mukaan tässäkin asiassa, ja oikeaan suuntaan ollaan menossa.

-Ymmärtääkseni tasa-arvolain mukaan on jo menty jonkin verran eteenpäin ja ongelma on tunnustettu ylemmälläkin tasolla. Toivoa on vielä, Korhola naurahtaa.

Työnhaku nimettömäksi

Buddaksen mielestä on harvinaista, että sukupuoli vaikuttaisi työnhaussa.

-Riippuu tietenkin työnantajan asenteista ja ennakkokäsityksistä, muttei sellainen yleistä nykyään ole.

Nimetön työnhaku olisi kuitenkin ainakin kokeilemisen arvoinen asia, ja jossain kyseistä menetelmää on jo testattukin.

- Olen kuullut että sellaista on kokeiltu, mutta en osaa mitään tahoa nimetä, joka niin olisi tehnyt. Sillä tietenkin pyritään siihen, että kaikki ennakkoasenteet riisuttaisiin niin, että ainoastaan työnhakijan osaamisella olisi merkitystä, Buddas kertoo.