1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylä Sinfonia saa johtajakseen nuoren taiturin

Jyväskylä Sinfonian uudeksi ylikapellimestariksi on valittu arvostettu Ville Matvejeff. Hän vastaa Jyväskylä Sinfonian taiteellisesta johdosta yhdessä Moshe Atzmonin kanssa.

kulttuuri

Matvejeff toimii orkesterin ylikapellimestarina johtaen kahdeksan konserttia vuodessa. Moshe Atzmon (s. 1931) puolestaan toimii päävierailijana johtaen neljä konserttia vuodessa. Molempien sopimuskausi kestää kaksi vuotta sisältäen yhden vuoden lisäoption.

Vuonna 1986 syntynyt Matvejeff kuuluu Suomen tämän hetken mielenkiintoisimpiin musiikkilahjakkuuksiin. Hän on opiskellut Sibelius Akatemiassa sekä Espoon Musiikki-instituutissa.

Nuoresta iästään huolimatta Matjeveff on ehtinyt luoda vakuuttavan uran. Hänet tunnetaan paitsi kapellimestarina myös säveltäjänä, pianistina ja laulajana. Kautena 2012-2013 Matvejeff on toiminut Malmön oopperan kapellimestarina Ruotsissa.

Pitkä etsintä päättyi

Jyväskylä Sinfonia julkisti uuden ylikapellimestarin ja taiteellisen johdon valinnan tänään tiistaina. Matvejeff ja Atzmon aloittavat työnsä vuoden 2014 alusta. Fazer Artists Management Oy edustaa kumpaakin kapellimestaria.

Jyväskylä Sinfonia on etsinyt uutta taiteellista johtoa heinäkuusta 2012 alkaen, jolloin edellisen ylikapellimestarin Patrick Gallois’n kausi päättyi.

Uuden kapellimestarin valinnasta on vastannut kapellimestaritoimikunta, johon kuuluu intendentti Lasse Allonen, konserttimestari Harri Forstén, kontrabasson vuorotteleva äänenjohtaja Jani Koskela ja trumpetin äänenjohtaja Mailis Ben Romdhane.

Klo 15:32 lisätty tiedot Moshe Atzmonin valinnasta sekä Matvejeffin ja Atzmonin työnjaosta.

Klo 15:50 vaihdettu kuvaksi Ville Matvejeff.

Klo 9:02 lisätty Matvejeffin haastatteluaudio

Lue seuraavaksi