Aloitteen tekijä kiittelee lottoarvonnan kieltämistä Ylen kanavilta

Yle ei voi tulla mainosmarkkinoille eikä tehdä sponsoroitua ohjelmaa, perustelee forssalainen Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen tekemäänsä kirjallista kysymystä Yle oikeudesta esittää lottoarvonta Ylen tv-kanavalla. Keskustelu johti Viestintäviraston päätökseen kieltää Veikkauksen arvontaohjelmien lähetykset Ylellä.

Kotimaa
Sanni Gran-Laasonen eduskunnassa
Pertti Lampinen / Yle

Veikkauksen lottoarvonta päättyy Ylen kanavilla. Viestintävirasto on tänään antamallaan päätöksellä velvoittanut Yleä lopettamaan Loton ja muiden Veikkauksen arvontaohjelmien lähettämisen syyskuun loppuun mennessä. Muita ohjelmia ovat Viking Lotto ja Eurojackpot.

Ylen ja Veikkauksen lottoyhteistyö nousi esiin, kun Kokoomuksen forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen teki asiasta kirjallisen kysymyksen eduskunnassa viime joulukuussa. Äitiyslomaltaan tavoitettu Grahn-Laasonen on tyytyväinen Viestintäviraston ratkaisuun.

- Tämä on tärkeä periaatteellinen päätös sen takia, että kaupallisella medialla pitää myös olla Suomessa toimintaedellytykset.

- Kun Yleisradiota rahoitetaan julkisin varoin eli verovaroin, mutta kaupallista mediaa ei rahoiteta, eli he ovat näillä kilpailluilla mainoseuromarkkinoilla, niin on tärkeää, että ne pelisäännöt ovat selvät, eli Yle ei voi astua näille mainosmarkkinoille eikä tuottaa sponsoroitua ohjelmaa tämän Viestintäviraston päätöksen myötä, ja se on minun mielestäni hyvä linjaus, perustelee Grahn-Laasonen.