Suomi ei ole saanut kolmelta maalta viisupisteen pistettä - koskaan

Suomi on kohdellut meille vähän pisteitä antaneita euroviisumaita hyvin tasapuolisesti. Heille on annettu nollia, paitsi Italialle.

Euroviisut

Euroviisutilastojen mukaan Suomi ei ole koskaan saanut pisteen pistettä Georgialta, Tshekiltä ja Marokolta.

Marokon nolla pistettä johtunevat siitä, että maa on osallistunut viisuihin vain kerran, vuonna 1980.

Tshekki taas on ollut mukana viisuissa vain kolmasti, vuosina 2007, 2008 ja 2009.

Kolmikosta Georgia on ollut mukana useimmin, neljä kertaa. Lisäksi se on kerran jäänyt finaalin ulkopuolelle, vuonna 2012. Vuonna 2009 Georgia vetäytyi kilpailusta edustuskappaleensa poliittisen sävyn takia.

Vähille ovat jääneet pisteet myös Slovakialta, kaksi, ja Azerbaidzhanilta ja Serbialta, kolme kummaltakin. Montenegrolta pisteitä on tullut viisi ja Armenialta kuusi.

Perinteisistä viisumaista nuivimmin Suomen kappaleeseen on suhtauduttu San Marinossa. Sieltä Suomi on saanut vuosien varrella vain neljä pistettä. Myös Italiassa on karsastettu Suomen viisuvalintoja. Sieltä pisteitä on vuosien aikana tullut vain 14.

Suomi maksanut potut pottuina

Suomi on kohdellut meille vähän pisteitä antaneita maita hyvin vastavuoroisesti.

Esimerkiksi Marokko jäi ainoalla osallistumiskerrallaan Suomen pisteissä nollille. Samaan kerhoon ovat jääneet myös Montenegro, San Marino ja Tshekki.

Alle kymmeneen pisteeseen Suomi on jättänyt vuosien varrella yhteenlaskettunakin Makedonian, Slovakian, Valko-Venäjän, Andorran, Armenian, Bulgarian ja Puolan.

Italialta saamiemme 14 pisteen sijaan Suomi on antanut heille 118 pistettä.

Kautta historian eniten pisteitä Suomesta on annettu Ruotsille, 175. Toisena listalla on Israel, 147 pistettä ja jaetulla kolmannella sijalla ovat Sveitsi ja Viro 119 pisteellä.