1. yle.fi
  2. Uutiset

Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ei ylittänytkään haamurajaa

Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus jäi viime torstaina alle 0,04 prosentin haamurajan, mutta on silti noussut huomattavasti 20 vuoden takaisesta.

luonto

Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ei torstaina 9. toukokuuta ylittänytkään haamurajana pidettyä 0,04 prosenttia kokonaistilavuudesta, ilmenee Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimuslaitosNOAA:n tilastoista. (siirryt toiseen palveluun)Muutama päivä sitten NOAA ehti jo kertoa haamurajan ylittyneen Mauna Loan mittausasemalla Havaijilla torstaina 9. toukokuuta.

Tarkistusluenta paljasti kuitenkin lukeman jääneen 399,89 miljoonasosaan eli 0,039989 prosenttiin, kertooLos Angeles Times sivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)Lehden mukaan Mauna Loan mittausasemalla tehtyjä yksittäisiä mittauksia tarkistetaan usein.

4. toukokuuta alkaneen viikon keskiarvoksi on mitattu 399,52 miljoonasosaa. Lukema on noussut huomattavasti 20 vuoden takaisesta, jolloin vastaavan viikon keskiarvo oli 377,85, NOAA:n tilastoista ilmenee.

Toukokuun 13:nnen lukema näyttää jälleen ylittäneen 400 miljoonasosan haamurajan ja on 400,07. Sitä ei kuitenkaan ole tarkistusmitattu.

Lue seuraavaksi