Bruce Springsteenin konsertissa vakava turvallisuusuhka?

Syyllistyikö Turkuhalli pelastuslain rikkomiseen Pomon konsertissa viime viikolla? Asiasta käynnistyy selvitys ja mahdollisesti jopa poliisitutkinta.

Kuva: Martti Valli

Bruce Springsteenin konsertissa Turkuhallissa osa hätäteistä oli suljettuna rautaketjuilla. Konsertteja järjestettiin viime viikolla Turussa kaksi, ja ainakin jälkimmäisessä ketjut olivat ovissa.

Asian pani merkille helsinkiläinen vapaapalokuntalainen Martti Valli. Hän lähetti hätäteiden sulkemisesta kuvan Yle Turulle todisteeksi.

- Olin menossa ulos D-portista, ja ihmettelin kun osa hätäteistä oli suljettu ketjuilla. Olin juuri ollut turvallisuuskurssilla, jossa oli nimenomaan painotettu, että hätäteistä pitäisi päästä aina poistumaan, jos vaara uhkaa, Martti Valli kertoo.

Valli pani merkille, että useampikin hätätie oli suljettu rautaketjuilla.

Vakava paikka

Yle Turku otti yhteyttä Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen riskienhallintapäällikköön Petri Tassilaan. Jos tiedot hätäteiden sulkemisesta pitävät paikkaansa, Turkuhalli on hänen mukaansa syyllistynyt pelastuslain rikkomiseen.

- Jos nämä hätätiet ovat olleet suljettuna, on se vakava paikka. Tässä voisi tulla kyseeseen jopa poliisitutkinta. Ensin täytyy kuitenkin pyytää Turkuhallilta selvitystä asiasta, Petri Tassila sanoo.

Mahdollista vai ei?

Turkuhallin vs. toimitusjohtaja Juhani Leppä ei ota uskoakseen, että hätätiet olisivat olleet suljettuna.

- Se ei voi olla mahdollista, oli Lepän ensi kommentti.

Juhani Leppä sanoo, että Turkuhallissa on aina panostettu turvallisuuteen.

- Juuri eilen keskusteltiin näistä hallien turvallisuuskysymyksistä. Meillä on voimassaolevat turvallisuusohjeistukset. Kuulostaa aika kamalalle, jos hätätiet ovat todella olleet suljettuna, Juhani Leppä toteaa.

Juhani Leppä vakuuttaa, että Turkuhalli aikoo selvittää mahdollisimman nopeasti, mitä oikein on tapahtunut.