Janakkalan Osuuspankki torppasi pankkifuusion

Uuden alueosuuspankin syntyminen Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduille on kariutunut. Syntyessään Etelä-Hämeen Osuuspankki olisi ollut pankkitoiminnalla mitattuna Suomen seitsemänneksi suurin osuuspankki.

Kotimaa
Etelä-Hämeen Osuuspankin tunnuslukuja.
Osuuspankki

Uuden Etelä-Hämeen Osuuspankin perustaminen hyväksyttiin tiistai-iltana neljässä, mutta hylättiin yhdessä pankissa.

Hauhon, Hämeenlinnan Seudun, Lopen sekä Riihimäen Seudun Osuuspankit hyväksyivät pankkifuusion syntymisen yksimielisesti.

Sen sijaan Janakkalan Osuuspankissa uuden alueosuuspankin perustaminen hylättiin määrävähemmistöllä. Eli yksi ääni kaatoi pankkifuusion, kertoo Janakkalan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Tapio Kostamo.

Janakkalassa edustajisto äänesti asiasta ja hanketta vastustavia ääniä oli hieman reilu kolmannes eli 13 ääntä ja puoltavia ääniä 23 kappaletta.

- Pankin sääntöjen mukaan hankkeen hyväksymiseen olisi tarvittu 2/3 enemmistö eli 24 ääntä. Näin ei käynyt ja se tarkoittaa, että jatkamme osuuspankkitoimintaa Janakkalassa täysin voimin nykyisellä mallilla, sanoo Janakkalan Osuuspankin toimitusjohtaja Vesa Lehikoinen.

Kostamo ja Lehikoinen muistuttavat, että pankin edustajisto on tehnyt päätöksensä asiassa ja sitä kunnioitetaan.

Osuuspankkifuusioita on tehty ja suunnitteilla eri puolilla maata. Esimerkiksi Lounais-Suomessa toteutettiin Osuuspankkifuusio pari kuukautta sitten. Mukana ovat Forssan Seudun Osuuspankki, Salon Osuuspankki, Somerniemen Osuuspankki ja Someron Osuuspankki.