1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun satama

Kuntapäättäjät juhlivat peltihallissa

Kuntapäivien iltajuhla järjestettiin tiistaina Oulun sataman hallissa. Puitteet keräsivät kiitosta, mutta vilu vaivasi etenkin naisväkeä.

Kuva: Yle

Oulun Oritkarin satamaan matkasi tiistai-iltana pitkä letka linja-autoja. Kuntapäivien osallistujat saivat nauttia eksoottisesta tunnelmasta sataman varastohallissa, joka oli puettu juhlakuntoon. Paikka oli vieraille yllätys, mikä ei kaikkia miellyttänyt. Pukeutumisohjeesta huolimatta moni naisvieras oli lähtenyt matkaan liian vähillä vaatteilla ja nappaskengillä.

Ilta oli varattu seurustelulle, ja keskustelunaiheet vaihtelivat ajankohtaisista kuntakentän myllerryksistä kepeämpään jutusteluun. Yhdeltä naisporukalta olivat Ähtärin miehet menneet hukkaan jo alkuillasta, ja eräältä kaupunginhallituksen puheenjohtajalta lompakko oli kadonnut jo maanantai-illan tuoksinassa.

Suurimman seurapiirin näytti keräävän kuntaministeri Henna Virkkunen, mutta myös pitkän linjan poliitikko Kauko Juhantalo oli haluttua juttuseuraa.

Sosiaalisen median mukaan paikalla oli myös juu-juu-juustossa löytyy -laulaja Kisu Jernström, joka on tällä hetkellä Inkoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Mies ei kuitenkaan lavalle noussut, vaan musiikista vastasi oululainen konkariorkesteri Express. Peltihalli ei akustisesti hellinyt yhtyeen sointia, mikä harmitti sosiaalisessa mediassa myös bändin rumpalia.

Moni vieras haki lämpöä juomapuolelta, kun tarjolla oli kylmää ruokaa. Hyvällä ruokahalulla vieraat kuitenkin napsivat muun muassa tervasilakkaa, hiilisiikaa ja poropateeta. Myös jälkiruokana tarjottu tyrnipetit eli pieni tyrniherkku sai suut muikeiksi.

Paluumatkalla linja-autossa jännitettiin jo Latvia-Suomi-pelin lopputulosta ja pohdittiin, mikä hotelli olikaan se oma majapaikka.