yle.fi-etusivu

Pirate Bayn perustaja Suomen piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi

Piraattipuolueen blogissa Peter Sunde luonnehtii itseään sosialistiksi, vihreäksi ja piraatiksi.

politiikka

Tiedostojen jakosivusto Pirate Bayn yksi perustaja Peter Sunde pyrkii Suomen piraattipuolueen eurovaaliehdokkaaksi. Puolue järjestää jäsenäänestyksen eurovaaliehdokkaistaan kesäkuussa.

Piraattipuolueen blogissa Sunde luonnehtii itseään sosialistiksi, vihreäksi ja piraatiksi. Hän sanoo päätyneensä puolueeseen, joka keskittyy vain harvoihin asioihin, koska ei sovi monipuolisen taustansa vuoksi perinteisiin poliittisiin puolueisiin.

Piraattipuolueen puheenjohtaja Harri Kivistö kirjoittaa Uuden Suomen blogissan (siirryt toiseen palveluun), että Sundesta on tullut maailmalla eräänlainen piraattiliikkeen symboli. Hänet on tuomittu Ruotsissa sakkoihin ja vankeusrangaistukseen tekijänoikeudella suojatun materiaalin laittoman kopioinnin avustamisesta.

Sunde on sekä Norjan että Suomen kansalainen.

Tekijänoikeuslainsäädäntöä muuttamaan pyrkivä piraattipuolue kertoo tiedotteessaan, että sen pyrkimyksenä on päästä europarlamenttiin ja nostaa puolue vaalimenestyksen kautta poliittiselle kartalle.

Ruotsin piraattipuolueella on tällä hetkellä kaksi edustajaa europarlamentissa.

Juttua muokattu klo 9.25: Toisin kuin jutussa alun perin sanottiin, piraattipuolue ei vastusta tekijänoikeuksia, vaan pyrkii muuttamaan niitä koskevaa lainsäädäntöä.