1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Routavaurio romahdutti kymmeniä metrejä tietä Hollolassa

Hollolassa Kuusenalantiellä on sattunut routavaurio ja tie on sortunut alaspäin noin metrin verran jopa kymmenien metrien matkalta. Kiertotie kulkee viereisten peltojen yli.

Hollolan Tikkakalliossa sijaitseva Kuusenalantie romahti lähes sadan metrin matkalta. Kuva: Johanna Talasterä / Yle

Hollolassa Tikkakalliontieltä Nostavan logistiikkakeskuksen alueelle johtava Kuusenalantie on sortunut pahoin. Tieisännöitsijä Mikko Simolan mukaan tie on painunut alaspäin noin metrin verran jopa kymmenien metrien matkalta.

Simolan mukaan kyse on routavauriosta.

- Kyllä talvi näytti todelliset voimansa. Tiessä on loiva alamäki ja mäen yläpäästä koko tien leveydeltä tierunko valui noin 30 metrin matkalta.

Sortuman kohdalle on tehty yön aikana kiertotie peltojen yli. Kuva: Johanna Talasterä / Yle

Simola arvelee, että viime talvi koetteli teitä erityisellä tavalla. Joulukuussa 2012 lumi tuli aikaisin ja sitä aurattiin runsaasti. Ojat ja penkat täyttyivät lumesta, mutta eivät jäätyneet.

- Runko jäätyi siinä vaiheessa, kun talvella tuli pakkaset. Maaliskuussakin oli vielä kovia pakkasia. Kun routa menee alaspäin niin se tekee sellaisen palkin. Palkki suli ja lähti luisumaan alas ja ojat jäivät paikoilleen.

Painuman kohdalle on tehty yön aikana kiertotie peltojen yli. Routavaurion takana on 12 taloutta. Tällä hetkellä korjaustoimenpiteissä panostetaan kiertotien parantamiseen.

- Jos se routa nyt sulaa viikon tai kahden sisään, niin se voidaan saada välttävään kuntoon. Voi mennä koko kesä, että se saadaan hyväksi.

Tiekunta selvittelee korjaustoimia. Ely-keskuksesta on saatu lupa tehdä hätätyöt.