1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. asemakaavamuutos

Valitukset hylättiin - Porin tornitalolle vihreää valoa

Turun hallinto-oikeus hylkäsi Porin Linnainmaankulman asemakaavamuutokseen koskevat valitukset. Tämä mahdollistaa 16-kerroksisen tornitalon rakentamisen Isolinnankadun ja Mikonkadun kulmaan.

Asemakaavamuutos
Porin 16-kerroksisen tornitalon havainnekuva
Havainnekuva Linnainmaan kulmaan kohoavasta tornitalosta.Hartela

Turun hallinto-oikeus hylkäsi Linnainmaankulman kaavamuutoksesta tehdyt valitukset. Kaavamuutoksesta tehtiin yhteensä kaksi valitusta. Hallinto oikeuden mukaan kaavan toteuttaminen ei merkitse kenenkään elinympäristön merkityksellistä heikkenemistä, vaikka korkea rakennus tulee ajoittain varjostamaan viereisiä rakennuksia.

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan kaavoitukselta edellytetty vuorovaikutus oli ollut riittävää ja kaavaratkaisulle on hyväksyttävät maankäytölliset syyt. Porin kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen lokakuussa 2012. Asemakaavamuutos mahdollistaa 16-kerroksisen tornitalon rakentamisen isolinnankadun ja Mikonkadun kulmassa olevalle tontille. Rakennuksen maantasokerrokseen tulisi viereisellä tontilla sijaitsevan tavaratalon päivittäistavaraosasto ja sen yläpuolelle kolmeen tasoon autopaikkoja. Pysäköintitasojen yläpuolelle tulisi 12 kerrokseen asuintiloja Päätöksestä hallinto-oikeuteen valitti yksi yksityinen kuntalainen ja vastapäiset tontit omistava kiinteistöyhtiö.