Kasvispakaste vedettiin myynnistä mahdollisten myrkkysiemenien takia

S-ryhmä veti Rainbow-merkkisen pakastekasvisekoituksen myynnistä, kun asiakkaiden palautteesta heräsi epäilys, että tuote sisältää myrkyllisiä Daturan eli hulluruohon siemeniä. Eviran tiedossa ei ole, että asiakkaat olisivat saaneet oireita tuotteesta.

Kotimaa
Rainbown Ruokaisat Pannukasvikset -pakastepussi.
SOK / Inex Partners vetää Rainbown Ruokaisat Pannukasvikset -tuotteita markkinoilta, koska vihannes-papusiemensekoituksessa epäillään olevan Datura-rikkakasvin eli hulluruohon siemenkotia. SOK / Lehtikuva

S-ryhmä on varotoimenpiteenä vetänyt kaupoistaan Rainbow-tuotesarjassa myydyn Ruokaisat pannukasvikset -vihannes-papu-siemensekoituksen. Asiakkailta saadun palautteen perusteella S-ryhmä epäilee, että tuote voi sisältää Datura-rikkakasvin eli hulluruohon siemeniä.

Hulluruohon siemenet sisältävät myrkyllisiä alkaloideja. Siemenet voivat aiheuttaa pahoinvointia muutaman tunnin sisällä syömisestä. Kuluttajaneuvonnan mukaan tuotteesta löytyneet epäillyt siemenmäärät ovat hyvin pieniä.

Suurina annoksina hulluruoho voi aiheuttaa myös huimausta, sydämentykytystä ja joissakin tapauksissa jopa hallusinaatioita sekä tajuttomuutta. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tietoon ei kuitenkaan ole tullut yhtäkään tapausta, jossa asiakas olisi saanut oireita tuotteesta.

Takaisinveto koskee tuotteen eriä, joiden parasta ennen -päivämääriksi on merkitty 26. heinäkuuta, 2. syyskuuta, 8. syyskuuta tai 26. lokakuuta 2014. Kyseisiä eriä on ollut valtakunnallisesti saatavilla S-ryhmän liikkeistä helmikuusta 2013 lähtien.

Asiakkaita pyydetään lopettamaan tuotteiden käyttö ja hävittämään ne. Tuotteen pakkaus pyydetään palauttamaan kauppaan, joka hyvittää ostohinnan asiakkaille.