Koe uusi yle.fi

Selvitys: Yrittäjävetoinen matkailumarkkinoija korvaa Kuopion Matkailupalvelun

Seuraavaksi matkailuyrittäjät ja kunnalliset toimijat aloittavat neuvottelut siitä, miten perustettavan yrityksen toiminta rahoitetaan.

Kuopio
Venäläisiä matkailijoita nousee Kouvolan asemalla junasta.
Raine Martikainen / Yle

Kuopion matkailumarkkinoinnin uusi toimintamalli tarkentuu. Selvitystyön tuloksena ehdotetaan uuden yhteismarkkinointiin keskittyvän yhtiön perustamista Tahkon Markkinointi Oy:n ja Kuopion Matkailupalvelu Oy:n tilalle.

Seuraavaksi aloitetaan rahoitusneuvottelut yksityisten ja kunnallisten toimijoiden kanssa sekä osakkaiden kanssa uuden yhtiön strategiatyö. Matkailupalvelun hallitus käsittelee selvitystyötä kokouksessaan huomenna.

Tavoitteena on, että uusi yhtiö keskittyy matkailutulojen saamiseen ja matkailumarkkinointiin. Suunnitelmien mukaan Kuopion kaupungin omistajuus jäisi yhtiössä 30 prosenttiin.

Uuteen yhtiöön on mahdollisuus tulla osakkaaksi laajemmaltakin kuin Kuopio–Tahko-alueelta. Yhtiön on tarkoitus olla valmis lokakuussa 2013 ja valmiina aloittamaan toimintansa täysimääräisesti vuoden 2014 alussa.

Selvitystyön tehnyt yhtiö esittää, että Kuopion kaupunki ja yritykset investoisivat vuotuiseen markkinointiin kumpikin 50 prosenttia kolmena ensimmäisenä vuotena siten, että yhteissumma olisi lähes miljoona euroa.

Uuden toimintamallin tavoitteena on sitouttaa yrityselämä toimintaan mukaan sekä koordinoida ja suunnata resurssit tehokkaammin.