1. yle.fi
  2. Uutiset

Ilmasotakoulun laajennus varmistui

Valtioneuvoston raha-asianvaliokunta hyväksyi tänään keskiviikkona Ilmasotakoulun ja Senaatti-kiinteistöjen solmiman vuokrasopimuksen. Sopimus käsittää uusien tilojen rakentamisen.

Ilmasotakoulu
YLE Keski-Suomi / Matti Myller

Ilmasotakoulu allekirjoitti maaliskuussa Senaatti-kiiinteistöjen kanssa vuokrasopimuksen lentokonehallin muutostöistä ja luokkarakennuksesta Tikkakoskella. Vuokrasopimus oli ehdollinen, sillä se kuului valtion hyväksyttäväksi. Raha-asiainvaliokunta hyväksyi sopimuksen tänään.

Senaatti-kiinteistöjen arvion mukaa laajennus ja lentokonehallin eteläpää olisivat valmiina helmikuun lopussa 2014 ja hallin eteläpää kesäkuun lopussa 2014. Kokonaisuuden kustannusarvio on noin 6,3 miljoonaa euroa.

Sopimuksen mukaan vuokra-aika alkaa maaliskuun alusta 2014. Sopimus on määräaikainen 15 vuodeksi. Sen jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana vuoden irtisanomisajalla.

Vuokra-aika alkaa 1.3.2014, jatkuu määräaikaisena 15 vuotta, jonka jälkeen se jatkuisi toistaiseksi voimassa olevana 12 kuukauden irtisanomisajalla.

Sopimuksen kustannukset Ilmavoimille ovat runsaat 800 000 euroa vuodessa.

Hankkeen lähtökohtana on puolustusvoimauudistuksen myötä toteutettava muutos Ilmavoimissa: Ilmasotakoulun, Lentosotakoulun ja Ilmavoimien Teknillisen koulun keskeiset toiminnot liitetään yhteen.

Lue seuraavaksi