Nuoruudesta tutut sävelmät ilahduttivat vuodeosastolla

Tornion seurakunta tempaisi yhteisvastuun nimissä teemapäivän, joka kehotti lähimmäisen kohtaamiseen.

seurakunnat
Musiikinopiskelijat esiintyvät Tornion terveyskeskuksessa.
Kati Siponmaa / Yle

Tornion seurakunta halusi teemapäivällään hoksauttaa lähimmäisen huomioimiseen. Lähimmäisyydenpäivänä seurakunnan väki tekee tervehdyskäyntejä lähinnä vanhuksia hoitavissa yksiköissä vahvistettuna opiskelijoilla.

- Meillä on mukana geronomi- ja lähihoitajaopiskelijoita ja nämä terveyskeskuksessa musisoineet Lappian Pop & Jazz -konservatorion opiskelijat. Olemme todella iloisia tästä yhteistyöstä, kertoo diakonissa Riikka-Sisko Tapojärvi.

Mummon tutuksi tekemiä sävelmiä

Toni Sundénin säestyksellä esiintynyt Jenni Siuruainen lauloi koskettavasti muun muassa Toivo Kärjen säveltämän Tulenliekki-tangon.

- Meillä on koulussa menossa nyt humppa-jakso ja ennen sitä ei ole tullut soiteltua eikä lauleltua tangoja tai valsseja, mutta nyt ne alkaa sujua, tuumii heleä-ääninen Siuruainen.

Siuruainen kertoi monien kappaleiden tulleen tutuiksi jo oman mummon kautta ja ehkäpä myös siksi yhteisvastuun nimissä tehty keikkakin tuntui tärkeältä.

- Tässä on hyvä ajatus ja lähtisin ilman muuta uudestaankin vastaavalle keikalle, Siuruainen sanoo.

Yksinäisten vanhusten asialla

Tänä vuonna yhteisvastuukeräys auttaa yksinäisiä vanhuksia. Diakonissa Riikka-Sisko Tapojärvi on työssään nähnyt, että yksinäisyyttä löytyy myös maalaispitäjästä.

- Yksinäisyyttä löytyy kaikkialta. On hyvä, kun tämä aihe on nostettu esille. Tilastojen mukaan Suomessa on miljoona yli 65-vuotiasta ja heistä noin 300 000 kärsii yksinäisyydestä. Ikävä tilastomerkintä on, että joka toinen päivä yli 65-vuotiaista tekee itsemurhan, Tapojärvi tietää.

Monesti toisen huomioinen ei vaadi suuria satsauksia ja siihen halutaan Tornion seurakunnassa teemapäivällä herätellä.

- Ajatus on että, lähimmäisyydenpäivä olisi joka päivä. Tarkoituksena on herättää huomaamaan, että lähellä on ihmisiä, jotka voivat odottaa yhteydenottoa. Pienikin kohtaaminen riitää, Tapojärvi kannustaa.