John Lennonin kitaraharvinaisuus kaupan

Huutokaupassa voi ostaa omakseen myös Elviksen viitan ja Michael Jacksonin Beat it -videolla käyttämän punaisen nahkatakin.

viihde
John lennonin kitara myynnissä huutokaupassa.
VOX-merkkinen sähkökitara, jota Beatles-yhtyeestä sekä John Lennon että George Harrison ovat soittaneet, on myynnissä Music Icons -huutokaupassa.

Beatles-yhtyeen John Lennonille vuonna 1966 tehdyn Vox-sähkökitaran arvon odotetaan nousevan huutokaupassa jopa 300 000 dollariin. Yhtyeen jäsenistä myös George Harrisonin tiedetään soittaneen sitä.

Beatlesin Magical Mystery Tour -levyllä 1960-luvun puolivälissä soitettu kitara on myynnissä Music Icons -huutokaupassa New Yorkissa.

- Kitara on harvinaisuus, koska Vox teki sen John Lennonille. Vox oli tunnettu vahvistimista, mutta se yritti saada jalansijaa myös kitaravalmistajana. Kitara on muotoilultaan ja tekniikaltaan edistyksellinen, sanoo huutokauppajohtaja Martin Nolan.

George Harrison käytti kitaraa harjoitellessaan I Am the Walrus -kappaletta vuonna 1967 ja John Lennon soitti sitä Hello, Goodbye -kappaleessa. Nolanin mukaan yhtye antoi kitaran vielä samana vuonna lahjaksi äänittäjälleen.

Huutokaupassa on kaupan myös Michael Jacksonin Beat it -videolla käyttämä punainen nahkatakki sekä Elvikselle kuulunut upeasti koristeltu viitta.

- Viitta painaa yli viisi kiloa. Elvis kaatui, kun hän puki sen päälleen harjoituksissa, Nolan kertoo.

Muusikoille kuuluneet esineet ovat näytillä New Yorkissa Times Squaren Hard Rock Caféssa ennen toukokuun 18. päivän huutokauppaa.

Lähteet: Reuters