Hennalan Shell siirtyy historiaan

Polttoaineen jakelumarkkinoiden uusjako ja tiukentuneet ympäristömääräykset ovat saaneet aikaan sen, että perinteiset huoltoasemat häviävät teiden varsilta. Täällä on aina tavannut kavereita, tuumaa 60-luvulta Shellillä kahvia juonut Jussi.

huoltamot
Hennalan Shell
Mikko Tuomikoski / Yle

Vuodesta 1957 toiminut huoltoasema sulkee ovensa lopullisesti lähipäivinä. Hennalan Shellin kohtalo toimii samalla esimerkkinä sille muutokselle, joka on hävittänyt huoltoasemat Suomen kartalta.

St1 osti Shellin huoltamoketjun, eikä uusi vuokraisäntä enää uusinut kahvila- ja huoltamoyrittäjän vuokrasopimusta. Polttoaineen jakelu jatkunee vielä jonkin aikaa kylmänä asemana.

Näkemiin Sulo

Tankki täyteen-sarjan Sulo Vilénin tapaiset haalarimiehet ovat kadonneet tämän päivän bensa-asemilta. Suomen huoltoasemat ovat pikku hiljaa muuttuneet massiivisiksi ostoskeskuksiksi, mutta samalla näistä keskuksista on hävinnyt autojen huolto ja varaosamyynti.

Hennalan Shellistä muodostui vuosikymmenten saatossa myös tärkeä kohtauspaikka. Sinne oli helppo sopia treffit, sillä kaikki tiesivät, missä se sijaitsi, tietää 10 vuotta kahvila- ja huoltamoyrittäjänä toiminut Sari Päivärinta.

- Täällä kävi päivittäin kymmeniä ihmisiä, jotka ovat olleet kanta-asiakkaita vaikka kuinka kauan. Luopuminen tuntuu vaikealta. Niin tärkeä tästä paikasta on tullut.

- Toimintaa olisi mielellään jatkettu, mutta muualla päätettiin toisin.

Hennalan Shell sisältä
Mikko Tuomikoski / Yle

Hyviä kanta-asiakkaita tarjolla

Jorma ja Jussi ovat käyneet Hennalan Shellillä kahvilla jo vuosia: Jussi 60-luvulta lähtien ja Jorma reilut kymmenen vuotta.

- Tämä on niin mukava paikka, kun täällä tapaa aina kavereita. Voi puida päivän kuulumiset ja juoda samalla päiväkahvit, kertoo Jussi.

- Uutta paikkaa emme vielä ole löytäneet. Saa nähdä löytyykö tämänveroista paikkaa mistään, jatkaa Jorma.