Nordic Mines levittää kultaverkkoja eri puolille Suomea

Kaivosyhtiö on saanut kahdeksan uutta varauspäätöstä, joiden laajuus on lähes 6000 neliökilometriä. Nordic Mines on erityisen kiinnostunut Raahen ympäristöstä, mutta myös Pirkanmaalla ja Hämeessä on tarkoitus tehdä alustavia kultaselvityksiä laajoilla alueilla.

kaivosteollisuus
Raahen kultakaivoksen avolouhos
Yle

Kaivosyhtiö Nordic Mines on saanut Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesilta myönteiset päätökset kaivosvarauksilleen, joiden pinta-ala on yhteensä lähes 6 000 neliökilometriä. Suurimmat varausalueet sijaitsevat Oulun ja Iin sekä Raahe-Siikajoen sekä Haapavesi-Haapajärvi-Oulainen-akselilla.

Yhtiöllä on tuoreita varauksia myös yli kymmenen kunnan alueella Tampereen ja Hämeenlinnan ympäristössä. Nordic Mines on saanut tuoreet varauspäätökset myös Savon ja Keski-Suomen alueelle.

- Varausalueilla on kohonneita metallipitoisuuksia moreenissa. Haluamme tarkistaa, että onko maan alla mitään potentiaalia, Nordic Minesin malminetsintäpäällikkö Peter Finnäs sanoo.

Suurin kiinnostus yhtiöllä kohdistuu tällä hetkellä Raahessa toimivan Laivakankaan kultakaivoksen tuntumaan.

- Se on pääasiallinen kohde tällä hetkellä. Haluamme selvittää löytyykö Laivan kaivoksen tuntumasta muitakin kultaesiintymiä, Finnäs kertoo.

Kaivosvaraus antaa etuoikeuden malminetsintäluvan hakemiseen.