Suomalainen sotilastarkkailija siepattiin Golanilla

Kolme sotilastarkkailijaa siepattiin lyhyeksi aikaa tukikohdastaan Golanilla. Heistä yksi on suomalaistarkkailija. Hän on kunnossa, sanoo puolustusvoimat.

Kotimaa

Suomalainen sotilastarkkailija siepattiin hetkeksi tänään Golanilla, kertoo puolustusvoimat. Kolme YK:n UNTSO -operaation aseistamatonta sotilastarkkailijaa siepattiin lyhyeksi aikaa Golanin ylängöltä, Syyrian ja Israelin välisellä raja-alueella sijaitsevasta tukikohdasta. Heistä yksi on suomalainen.

Ainakin neljä aseistettua miestä tunkeutui yöllä noin klo 2.30 tarkkailijoiden miehittämään tukikohtaan ja pakotti tarkkailijat mukaansa. Myöhemmin aamulla noin klo 7.00 tarkkailijat pääsivät palaamaan tukikohtaansa vahingoittumattomina, puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan.

Suomalaisten UNTSO-operaation osaston vanhin, everstiluutnantti Jarmo Kämäräinen kertoo, että siepatut vietiin noin 1,5 kilometrin päähän tukikohdasta. He onnistuivat itse neuvottelemaan itsensä vapaaksi ja palaamaan tukikohtaansa.

Kämäräisen mukaan sieppaajien motiivia on vaikea arvioida, koska edes heidän taustaansa tai ryhmäänsä ei tiedetä. UNTSO-operaatiossa toimii 15 suomalaista.

Siepattujen joukossa ollut suomalainen on kunnossa ja hän jatkaa palvelustaan toistaiseksi normaalisti. Suomalaisen tarkkailijan omaiset ovat saaneet tiedon tapahtuneesta.

Äskettäin samalla alueella siepattiin neljä filippiiniläistä YK:n rauhanturvaajaa. Yarmuk Martyrs Brigades -ryhmä vapautti heidät viitisen päivää myöhemmin.