1. yle.fi
  2. Uutiset

Jari Korkki: Sanni, Lottotyttö

Kokoomuksen nuorisokerhon mainio kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen on mukava ihminen ja tuore äiti, josta vilpittömät onnittelut. Tapasimme tiistaina ja vaunuunkin kurkistin, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

Yle Blogit
Jari Korkki.
Jari Korkki.Lassi Seppälä / Yle

Hän on kuitenkin myös vastuussa siitä, että lottoarvonta 42 vuoden jälkeen katoaa TV1:ltä viimeistään syyskuussa. Juuri hän teki eduskunnassa kirjallisen kysymyksen siitä, onko Yleisradiolain mukaista, että Veikkauksen kaltainen valtionyhtiö rellestää Ylen kanavilla kolmella lottoarvonnalla ja vieläpä mainostaa tulevia. Viestintäviraston heput riemastuivat ja päättivät, että eihän se ehkä ihan oikein ole.

Perusteluissa kerrottiin, että Veikkaus mainostaa Ylessä, kun se puffaa tuotteitaan ja sen tunnukset näkyvät lähetyksessä. Juontajakin suorastaan mainostaa firman tuotteita, sen uuden elämän palveluksia.

Lotto siis häipyy TV-ykkösestä viimeistään syksyllä.

On tietysti ihan sama missä sitä näytetään, mutta tausta on vähintään kummallinen. 42 vuotta kaksi korkeaa poliisiviranomaista pönötti vahtimassa, ettei mikään mene pieleen ja nyt meille kerrotaan, että Aulis Gerlander olikin koko ajan omenavarkaissa.

Sitten tulivat Sanni (ex-Iltalehti, todetkaa toki) ja Viestintävirasto ja päättivät, että eihän tämä nyt Suomen kansalle pirkale käy.

Nyt meille kerrotaan, että Aulis Gerlander olikin koko ajan omenavarkaissa.

Seuraavaksi kuulemma teurastetaan hevoset. Siis toto.

Mutta Sanni, eihän tämä riitä! Kokoomuksen nuorisoketjun on aika ryhtyä kaatamaan homehtuneita instituutioita rajumminkin.

Ylen TV-ykkösellä on vuosikymmeniä näytelty sunnuntaiaamuisin sellaistakin näytelmää kuin jumalanpalvelus.

Kirkon tiedotuskeskuksella on varta vasten toimitus, joka osallistuu jumalanpalveluksien tuottamiseen. Suomeksi sanottuna kirkko sponsoroi jumalanpalvelusten lähettämistä Ylen TV-kanavilla.

Mitä olen niitä katsellut, sielläkin on juontaja räikeästi markkinoimassa firman palveluita, uutta elämää kaupitellaan. Ja firman logoahan joutuu tuijottelemaan suorastaan silmät ristissä.

Vaikuttaa siltä, että lottotytön vaaliprojekti jäi hieman puolitiehen. Rahapelit eivät ehkä kiinnosta, mutta entäpä ikuinen elämä?

En osaa sanoa, paljonko sillä saa kokoomuslaisia ääniä, jos lopettaa televisiosta sekä loton että jumalanpalvelukset, mutta yhden asian haluaisin kyllä itsekin nähdä ennen sitä seuraavaa elämää.

Sen kun MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko ilmoittautuu silmät kiiluen kilpailemaan jumalanpalvelusten tv-oikeuksista.

Jari Korkki
Kirjoittaja on Yle Uutisten politiikan toimittaja ja TV1:n Ykkösaamun juontaja

Lue seuraavaksi