1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisin lupapalveluita jatkossa pääosin ajanvarauksella?

Lupapalveluiden muuttamista enimmäkseen ajanvarauksen kautta toimivaksi perustellaan muun muassa pitkillä jonotusajoilla. Asiaa on pohdittu poliisihallinnossa, mutta muutoksen laajuus ja ajankohta ovat vielä avoimia, sanoo poliisipäällikkö Pertti Rönkkö Kainuun poliisista.

Kotimaan uutiset
Poliisin logo
Kuvituskuva. Yle

- Kaikkia poliisin toimipisteitä muutoksen ei tarvitse koskea, mutta mieluusti ainakin pääpoliisiasemia, sanoo poliisipäällikkö Pertti Rönkkö Kainuun poliisista.

- Muutoin jonot vaihtaisivat vain paikkaa sen mukaan, mistä tilaa löytyy. Muutoksen alkutarve tulee sieltä, missä ruuhkia on.

Rönkkö arvelee ajatuksen lupapalveluiden ajanvarauspalvelusta virinneen Etelä-Suomessa.

Kajaanissa ainoastaan pääpoliisiasemalla on ajoittain ruuhkia, ja silloin ajanvaraus olisi tietenkin kohdallaan.

Pertti Rönkkö

- Siellä asiakaspalvelupisteet ovat ruuhkautuneet kovasti ja ihmiset ovat joutuneet odottamaan pitkiä aikoja, jopa tunteja. Tällaista painetta ei Kainuussa juurikaan ole. Kajaanissa ainoastaan pääpoliisiasemalla on ajoittain ruuhkia, ja silloin ajanvaraus olisi tietenkin kohdallaan.

Rönkkö ei näe ajanvaraukselle tarvetta esimerkiksi Suomussalmen ja Kuhmon poliisiasemilla. Kainuun poliisissa ajanvarausta käytetään nyt lähinnä ulkomaalaisasioissa, joissa joudutaan varaamaan esimerkiksi tulkkipalveluita.

- Ajanvarauksen rinnalla on säilytettävä mahdollisuus saada palvelua muutenkin, korostaa Rönkkö.

Lue seuraavaksi