Krista Siegfrids kiersi laulukilpailuja jo pikkutyttönä

Suomen euroviisuedustaja osallistui 1990-luvulla kahdesti radion ruotsinkieliseen laulukilpailuun, muistelee ohjelman tuottaja.

Euroviisut
Krista Siegfrieds esiintymässä.
Aamu-tv:n sohvalla muisteltiin Kristan laulajauran alkuvaiheita koko perheen lasten laulukisoissa tuottaja-toimittaja Bertel Lindellin kanssa. Krista osallistui Radion ruotsinkieliseen kilpailuun kahdesti, vuosina 1996 ja 1998.

Ylen Stjärnskottet-laulukilpailun tuottaja Bertel Lindell kertoo Aamu-tv:n haastattelussa muistavansa nuoren Krista Siegfridsin energisenä laulajana.

- Kyllä hän jo silloin näytti, että menoa, vauhtia ja voimaa riittää, tuottaja Lindell muistelee.

Kristin-nimeä lapsena käyttänyt Siegfrids osallistui radion ruotsinkieliseen lastenlaulukilpailuun kahdesti, vuosina 1996 ja 1998. Hän oli tuolloin 10- ja 12-vuotias.

Hän näytti jo silloin, että menoa, vauhtia ja voimaa riittää.

Pirteä laulaja eteni molemmissa kilpailuissa finaaliin saakka. Lindell ei vieä tuolloin osannut arvata, että tytöllä olisi edessään laulajan ura.

- Kyllä finaaliin pääsy kertoo, että jonkinlaisesta lahjakkuudesta on kyse. Mutta oli monta muutakin hyvää laulajaa, jotka pääsivät finaaliin. Urheilussakaan ei voi tietää, kenestä tulee Jari Kurri, Lindell sanoo.

Laulukilpailut toimivat ponnahduslautana muillekin kuin Siegfridsille. Bertellin mukaan monet osallistujat ovat sittemmin jatkaneet laulajan tai muusikon uraa jollain tavalla.

Bertell muistelee huvittuneena demokasetteja, joiden perusteella lapset seulottiin mukaan kilpailuun.

- Monessa c-kasetissa oli yhtäkkiä pitkä kitarasoolo, koska isienkin piti näyttää osaamisensa, hän hymyilee.