Marimekko sulkee Kiteen ja Sulkavan tehtaat

Tekstiili- ja vaatetusalan yrityksen yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet: Kiteen ja Sulkavan tehtaat lopettavat. Yhteensä 60 ihmistä saa lopputilin.

talous
Kiteen Marimekon tehtaan myymälä.
Riikka Heikkilä / Yle

Tekstiili- ja vaatetusalan yritys Marimekko sulkee Kiteellä ja Sulkavalla sijaitsevat tuotantolaitoksensa ja niiden yhteydessä toimivat myymälät.

- Järjestelyt johtavat yhteensä 60 työtehtävän päättymiseen, kerrotaan yhtiön pörssitiedotteessa.

Kiteellä valmistetaan muun muassa vaatteita ja kukkaroita sekä Sulkavalla laukkuja.

Marimekko aikoo perustaa Suomeen uusia myymälöitä, joihin yhtiö voisi työllistää osan nyt irtisanottavista ihmisistä. Vielä ei ole kuitenkaan mitään tietoa siitä, minne päin Suomea myymälöitä olisi tulossa. Lisäksi selvitetään työllistämismahdollisuuksia myös tuotannon osalta.

Tehtaiden sulkemisaikataulu on vielä avoin. Viestintäjohtaja Merja Paulamäki kertoo, että koska tehtaiden tuotteita tarvitaan edelleen, niille ryhdytään nyt kartoittamaan uutta tekijää. Se voi olla joko ulkomailla tai alihankintana Suomessa.

Marimekko kertoi maaliskuussa aloitettujen yt-neuvottelujen tuloksista torstaina. Neuvottelut eivät koskeneet Helsingissä sijaitsevan tuotantolaitoksen henkilöstöä.

Yhtiö suunnittelee ja valmistaa kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin sekä vaatteita, laukkuja ja muita asusteita.