Sulkavan Marimekolla mustien unikkojen päivä: "Kaikki meni"

Sulkavan päättäjät ovat tymistyneitä Marimekon ratkaisusta lakkauttaa Marimekon Sulkavan tehdas ja myymälä.

Kotimaa
Marimekon tehtaanmyymälä Sulkavalla
Yle

Sulkavan kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Ari Partanen on tyrmistynyt Marimekon päätöksestä lakkauttaa Sulkavan tehtaansa. Päätöstä osattiin kuitenkin odottaa.

- Tosiaan odoteltiin ja toivottiin parasta ainakin myymälän kannalta, jos tehdas menee pois. Nyt kuitenkin menee kaikki.

- Asiasta keskustellaan varmasti lähipäivinä hallitustasolla kunnassa. En tiedä vielä mitä tästä seuraa, kaikki on vielä niin uutta, Ari Partanen harmittelee.

Marimekko tärkeä työllistäjä ja vetonaula Sulkavalla

Sulkavan Marimekon tehdas työllistää tällä hetkellä 20 työntekijää. Partasen mukaan tehtaan sulkeminen on kova isku Sulkavalle.

- Kunnan asukasluku on alle 2 900 ja lisäksi kyseessä on naisvaltainen ala. Naisille voi olla vaikeaa löytää työpaikkoja Sulkavalta, Partanen kertoo.

Partanen pahoin pelkää, ettei Sulkavan kunta pysty täyttämään Marimekon päätöksestä menetettyjä työpaikkoja. Lisäksi Marimekon tehtaanmyymälän poistuminen verottaa Sulkavan vetovoimaisuutta.

- Kesän aikaan täällä on ollut vilkasta tehtaanmyymälän ansiosta. Vaikka meille jää vielä Sulkavan soudut, niin pitäisi olla muutakin, millä houkutella matkailijoita paikalle. Marimekko on tuonut matkailijoita paikalle kuitenkin laajalta alueelta, Partanen muistuttaa.

Tilojen kohtalosta ei vielä tietoa

Marimekko omistaa Sulkavan tehtaan tilat. Ari Partanen arvelee, että Marimekko pyrkii pääsemään tiloista eroon.

- Marimekko omistaa tilat ja varmaan pyrkii kenties pääsemään eroon. Eihän tällaista isoa kiinteistöä arvokkaalla paikalla kannata tyhjillään pitää. Saa nähdä mitä tapahtuu, Partanen huokaisee.

Marimekko kertoo suunnitelevansa uusien myymälöiden perustamista Suomeen, joihin yhtiö voisi työllistää osan nyt irtisanottavista ihmisistä. Vielä ei ole kuitenkaan mitään tietoa siitä, minne päin Suomea myymälöitä olisi tulossa.