Perussuomalaisten kouvolalaisvaltuutettu jakaa mielipiteitä

Perussuomalaisten kouvolalaisvaltuutettu Pekka Korpivaara on herättänyt huomiota tavallaan tehdä politiikkaa. Hän aikoo jatkaa omaa kyseenalaistavaa linjaansa.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Pekka Korpivaara.

Kaupunginvaltuutettu Pekka Korpivaaran (ps.) toiminta kuntapäättäjänä on herättänyt julkista arvostelua muutamissa valtuutetuissa. Hän on yksi kolmesta perussuomalaisesta Kouvolan kaupunginhallituksen jäsenestä. Korpivaara on esimerkiksi tehnyt monesta asiasta muutosesityksiä kaupunginhallituksessa.

- Luotan kyllä virkamiehiin ja heidän valmisteluunsa, mutta poliittinen ohjaus on uudessa johtajasopimuksessa siirretty kaupunginhallituksen puheenjohtajistolle, joka ei edusta koko kaupunginhallitusta, näkee tilanteen Pekka Korpivaara.

Omaa toimintaansa hän kuvaa demokratiaa laajentavaksi.

- Muutosesityksissä perehdyn asiaan erittäin hyvin. Minulla on tiimi muun muassa lakimiehiä, joiden kanssa teen työtä. Hankin taustatiedot etukäteen ja teen suuren työn ennen kuin lähden mitään muutosesitystä tekemään.

"Avoimuus on kuntalaisten etu"

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Larikka (kok.) kirjotti Kouvolan Sanomissa toukokuun alussa, että "sellaisten muutosesitysten jatkuva keksiminen ja esittäminen, joita eivät edes oman puolueen jäsenet kannata, on turhauttavaa". Samassa kirjoituksessa Larikka kysyi myös: "Ovatko kaupunginhallituksen kokoukset perussuomalaisille näyttävä hiekkalaatikko vai päätöksen teon paikka?"

- En tunnista itseäni tästä kirjoituksesta tai arvostelusta. Meillä on Kouvolassa lähdetty kaventamaan kansanvaltaista päätöksentekoa poliittisen eliitin toimesta. En ole itse halunnut edistää tällaisia pyrkimyksiä kohti entistä harvainvaltaisempaa yhteiskuntaa, vastaa Korpivaara.

Korpivaara sanoo käsittelevänsä asioita avoimesti ja uskoo, että tämä avoimuus tulee kaikkien kuntalaisten eduksi.

- Tulen toimeen hyvin kaikkien valtuutettujen kanssa. Minut koetaan poliittisesti uhkaavana ja lähinnä oman puolueen sisältä tulee arvostelua suppealta ryhmältä. Kabinettipolitiikan vastustaminen ja uusi tapa tehdä politiikkaa tuovat myös uusia vihollisia, arvelee Korpivaara.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja: "Kärpäsestä on tehty härkänen"

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jari Käki sekä valtuutetut Jari Lindström, Pekka Korpivaara ja Anssi Tähtinen pitivät palaverin maanantaina.

- Keskustelimme Korpivaaran tavasta tehdä politiikkaa ja miten tehdään politiikkaa jatkossa, kertoo Käki.

Käki myöntää, että Korpivaaran politikointi on harmistuttanut joitakin valtuutettuja paitsi muissa puolueissa, myös omien leirissä.

- Pekka on kaveri, joka haluaa ottaa asioista selvää ja kyseenalaistaa asioita, muotoilee Käki.

Käki ei koe, että hänen pitäisi neuvoa tai ohjeistaa Korpivaaraa.

- Minusta niiden, joita hänen tyylinsä ärsyttää, tulisi olla yhteydessä häneen.

Käki myös harmittelee sitä tapaa ja innokkuutta, jolla kouvolalaispoliitikon toimia on julkisuudessa ruodittu.

- Tässä on mielestäni tehty kärpäsestä härkänen. Meillä on Kouvolassa isompiakin asioita eli esimerkiksi lukioverkko ja Ratamo, sanoo Käki.

Käen mukaan esimerkiksi lukioissa ja Ratamossa perussuomalaisilla on yhteinen linja.