Joka kaupunki tarvitsee oman Kristansa

Euroviisuhuuma yltyy Kaskisissa. Sydämiä ja vaaleanpunaista tylliä näkyy niin ikkunoissa kuin talojen ovipielissäkin. Kaupunkiin on tarttunut Suomen euroviisuedustajan Krista Siegfridsin energisyys ja säihke. Kaupungin koko imago on saanut näin uutta nostetta.

Euroviisut
Kaskisten koulun oppilaita kannustuskylttien kanssa.
Kristan euroviisukisaa tukee Kaskisten koko koulu. Pasi Takkunen/Yle

Suomen euroviisuedustajan Krista Siegfridsin Marry Me -laulun tunnelma näkyy pitkin Kaskisten kaupunkia. Kannustuskylttejä, sydämiä ja tylliä on levitetty ikkunoihin ja talojen ovipieliin. Sisätiloissa pöydät on katettu ja parhaat pukineet otettu esiin. Kristaa kehutaan kaikkialla.

Laulajan energisyys on tarttuvaa

- Hän on ilopilleri ja hyvän tahdon lähettiläs, joka tuo hyvää mieltä kaikille. Jokaisessa kaupungissa pitäisi olla yksi Krista, sanoo kermanvalkeaan hääpukuun sonnustautunut Leila Leinonen.

- Kristan valtteja ovat positiivisuus, energisyys ja aivan valloittava persoona, vakuuttaa Eero Leinonen komea silinterihattu päässään.

Kaskisten koulussa oppilaat ovat jo pitkin kevättä piirtäneet Kristalle kannustuskylttejä. Nyt askarrellaan vielä jättikokoista hääkakkua styroksista. Koululaisten piirissä Krista on suosittu ja ding dong -rytmi hallinnassa.

Koko kaupunki kannustaa

- Krista on hyvä laulaja ja hän aina laittaa itsensä täysillä peliin. Henkisesti olen valmistautunut jopa Kristan voittoon, sanoo Kaskisten koulun musiikinopettaja Elisa Risku-Åberg.

Kristan vanhassa kesätyöpaikassa on kehitelty laulajan luonnetta kuvaava kupliva nimikkojuoma. Todelliset euroviisufanit, kuten Anu ja Marjaana Viitalähde nauttivat alkupaloiksi Krista-juomaa ja sitten matkaavat itse paikan päälle Ruotsiin kokemaan kisajännitystä.

- Kyllähän se innostaa. On aivan mahtavaa, että Krista on täältä lähtöisin. Vau, pikkukaupungista, iloitsee Anu Viitalähde.

- Suomella on hyvä edustaja Krista. Ei tarvitse hävetä. On hyvä esittäjä, esiintyjä ja on hyvä biisikin, luettelee Marjaana Viitalähde.