Rovaniemelle ei tule Kristillistä koulua

Kristillisen koulun perustaminen Rovaniemelle ja Lappiin jää yhä haaveeksi. Valtioneuvosto on hylännyt jälleen koulun perustamisluvan.

Kristillinen perusopetus
YLE / Jani Aarnio

Rovaniemen kristillisen koulun kannatusyhdistys haki lupaa esiopetuksen ja alakoulun opetuksen järjestämiseksi ensi elokuusta alkaen. Valtioneuvoston mielestä koulun opetussunnnitelma on puutteellinen ja eikä suunnitelmia koulun toiminnan rahoittamiseksi pidetä realistisena etenkin kun koulun oppilasmäärä on jäämässä pieneksi.

Koulun toiminta oli tarkoitus aloittaa Norvajärven koululla, joka olisi vuokrattu Rovaniemen kaupungilta. Koulussa arvioitiin olevan ensimmäisenä lukuvuonna runsaat 50 esi- ja alakoululaista. Opetusministeriö epäilee kannatusyhdistyksen arvioita, joiden mukaan oppilaiden määrä kasvaisi muutamassa vuodessa sataan.

Koulun kannatusyhdistys perusteli lupahakemusta muun muassa sillä, että Lapissa ei ole yhtään kristillistä koulua. Lähin kristillinen koulu sijaitsee Oulussa.

Kannatusyhdistys haki lupaa koulun perustamiseksi jo kolmatta kertaa. Valtioneuvosto hylkäsi aiemmat hakemukset vuosina 2010 ja 2011. Viimeisimmän hakemuksen valtioneuvosto tyrmäsi torstaina.