Krista Siegfrids h-hetkellä: "Nyt tuntuu tosi ihanalta"

"Jännittää sopivalla tavalla. Me ollaan niin valmiita ja pidetään hauskaa", Siegfrieds kuvaili tunnelmiaan juuri ennen toisen semifinaalin alkua torstaina.

Euroviisut
Krista Siegfrids
Marry me -kappaleen on tulkittu ottavan kantaa homoliittojen puolesta.

Suomen euroviisuedustaja Krista Siegfrids valmistautuu viisujeen toiseen semifinaaliin, joka alkaa iltakymmeneltä Suomen aikaa Malmössa.

- Nyt tuntuu tosi ihanalta. Jännittää sopivalla tavalla. Me ollaan niin valmiita ja pidetään hauskaa, Siegfrieds kuvaili tunnelmiaan juuri ennen toisen semifinaalin alkua.

Jännitystä viisukoitoksen alla lisäsi Siegfridsin alkuviikon puhekielto.

- Nyt tuntuu hyvältä, ääni on hyvässä kunnossa. Kyllä se menee hienosti tänään, Siegfrids sanoi Yle Uutisille aiemmin torstaina.

Torstai-iltana käytävässä toisessa semifinaalissa ratkaistaan, mitkä kymmenen maata pääsevät lauantain finaaliin.

Suomen kanssa paikoista kilpailevat Latvia, San Marino, Makedonia, Azerbaidžan, Malta, Bulgaria, Islanti, Kreikka, Israel, Armenia, Unkari, Norja, Albania, Georgia, Sveitsi ja Romania.

Siegfridsin Marry me -kappaletta on markkinoitu Malmössä enemmän kuin mitään muuta Suomen euroviisuehdokasta.

- Meillä on niin hyvä, tarttuva biisi ja hieno show, että uskon, että me pääsemme finaaliin.

"Suomi ollut liian synkkä"

Marry me -kappaleen on tulkittu ottavan kantaa homoliittojen puolesta. Esityksen lopussa laulaja suutelee tanssijaa. Voiko kahden naisen suudelma vaikuttaa esityksen jatkomahdollisuuksiin?

- Varmasti on konservatiivisia maita, jotka eivät anna meille pisteitä. Mutta tämä on meidän show ja meidän mielestä se on hyvä juttu. Nyt on 2013 ja saan antaa pusuja kenelle haluan, Krista sanoo.

Suomen esitys on usein ollut liian synkkä menestyäkseen, arvioi suomalaislähtöinen juontaja Mark Levengood.

- Kun Ruotsi on lähettänyt jonkun lollipop, lollipop -kappaleen, niin Suomesta tulee joku iso nainen, joka kertoo, miten raskasta on elää, Levengood pohtii.

Euroviisujen toinen semifinaali TV2 ja Yle Areena klo 22