Ovakon Imatran tehtaanjohtaja: Toimituksia pystytään jatkamaan palosta huolimatta

Tehtaan korjaus sulattopalon jäljiltä kestää viikkoja.

Kotimaa
Mies terässulattamolla.
Mies terässulattamolla.YLE

Ovakon Imatran tehdas pystyy jatkamaan toimituksia asiakkaille eilisestä palosta huolimatta. Tehtaan korjaus kestää kuitenkin viikkoja.

Palo syttyi, kun teräksen sulattamisessa käytetty valuastia paloi puhki ja sulaa teräsmassaa valui tehtaassa useampaan kerrokseen. Tehtaanjohtaja Heikki Nyholmin mukaan suurimmat vahingot aiheutuivat tehtaan sähkölaitteille ja kaapeleille.

- Niiden korjaaminen on hankalaa ja vie aikaa, Nyholm sanoo.

Tehtaan sulaton ja valulaitoksen tuotanto on pysähtynyt. Tehdas pystyy kuitenkin jatkamaan tuotantoa ja toimituksia asiakkaille jonkin aikaa kahden valssaamon ja varaston avulla.

Vahinkojen korjaaminen vie kuitenkin aikaa.

- Kysymys on enemmän viikoista kuin päivistä, tehtaanjohtaja Nyholm sanoo.

Vaikutuksia voi tulla koko henkilöstölle

Onnettomuudesta aiheutuu mittavat vanhingot. Imatran tehtaan toimitusjohtaja Heikki Nyholmin mukaan aineellisten vahinkojen lisäksi tappiota tulee tuotannon menetyksistä. Koska onnettomuus sattui tuotannon alkupäässä, on sillä vaikutuksia eri osastoille.

Välitön vaikutus on sulaton ja valulaitoksen noin 50:lle työntekijälle. Heille tarjotaan siivous- ja raivaustöitä omien töiden sijaan. Kaikkiaan vaikutuksia voi olla 600:lle henkilölle. Jos seisokki pitkittyy voi edessä olla työnteon estyminen.

Tehtaalla on ollut toista vuotta lomautuksia. Tuotannon alkupäässä on tehty nelipäiväistä viikkoa ja pahimmillaan lomautukset ovat koskeneet koko henkilöstöä. Onnettomuuden takia ei kuitenkaan työntekijöitä voida lomauttaa, sanoo tehtaan tiedottaja Päivi Sandberg.