1. yle.fi
  2. Uutiset

Polkupyörävarkaita liikkeellä - poliisin mukaan suunnitelmallista toimintaa

Erityisesti yksi polkupyörämalli on Salon poliisin mukaan varkaiden kohteena.

polkupyörät
Polkupyöriä
Yle

Polkupyörävarkaudet ovat poliisin mukaan lisääntyneet kevään aikana huomattavasti. Salon poliisi kertoo, että pelkästään sen toiminta-alueella on huhtikuun alusta lähtien ilmoitettu 47 eri varkaustapausta. Pyörät ovat olleet pääasiassa uudehkoja.

Varkaiden erityisessä suosiossa on poliisin mukaan olleet Jopo-mallit. Niitä on ilmoitettu anastetuksi ainakin 16 kappaletta. Valtaosa pyöristä on ollut lukossa.

Varsinais-Suomen poliisista puolestaan kerrotaan, että Turussa pyöriä viedään vuoden aikana noin pari tuhatta.

Suunnitelmallista toimintaa

Salossa varkaudet ovat tapahtuneet osin myös aivan keskellä päivää ydinkeskustassa kauppaliikkeitten tuntumassa mutta myös asutusalueilla, joissa on anastettu pihamaalla ollut lukittu pyörä.

Poliisi epäilee pyörävarkauksien takana suunnitelmallista toimintaa, ja että anastettu pyörä kuljetetaan muulla ajoneuvolla pois paikalta.

Valmistenumero talteen

Varkauksia voi estää esimerkiksi pyörän lukitsemisella mahdollisuuksien mukaan kiinteisiin rakenteisiin tai siirtämällä pyörät lukittuun sisätilaan.

Poliisi neuvoo pyöränomistajia ottamaan talteen pyörän yksilöivän valmistenumeron. Se helpottaa huomattavasti löytötavarana poliisille päätyneiden pyörien palauttamista oikeille omistajille.

Mahdollisista varkauksiin liittyvistä havainnoista tai vihjeistä voi ilmoittaa päivisin Salon poliisin palvelutoimistoon.

Lue seuraavaksi