SDP:n ministerikierrätys: Huovisesta peruspalveluministeri

Keskisuomalaisesta kansanedustaja Susanna Huovisesta tulee SDP:n uusi peruspalveluministeri. Sekä sote- että kuntauudistus ovat nyt keskisuomalaisissa käsissä.

Susanna Huovinen
Susanna Huovinen.
Susanna Huovinen.Jyrki Lyytikkä / Yle

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on tehnyt pitkään uumoillut ministeripäätöksensä. Keskisuomalainen kansanedustaja Susanna Huovinen tekee paluun ministeriksi. Hänestä tulee peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin tilalle.

Huovisen salkku on painava, sillä hän ottaa vetääkseen paljon keskustelua herättäneen sosiaali- ja terveysuudistuksen.

- Guzenina-Richardson on luonut pohjan, jolta on helppo lähteä eteenpäin. Pääministeri on esitellyt linjaukset, ja tästä on hyvä jatkaa. Minulla ei kuitenkaan ole mitään harhakuvitelmia siitä, etteikö tämä olisi valtavan suuri vastuu, Huovinen sanoo.

Urpilainen puolestaan sanoi tiedotustilaisuudessa, että hän uskoo Huovisen tuovan sote -uudistukseen uutta virtaa ja näkökulmaa.

- Minulla on myös käyttäjän näkökulma sote -palveluihin. Minulla on kaksi lasta, joista toinen on päiväkoti-iässä ja toinen kouluiässä. Uskon, että tästäkin on hyötyä peruspalveluministerin tehtävän hoidossa, Huovinen sanoo.

Sote- ja kuntauudistus keskisuomalaisissa käsissä

Sote -uudistus kietoutuu tiukasti meneillään olevaan kuntauudistukseen. Myös sitä vetää keskisuomalainen ministeri, Kokoomuksen hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen.

Huovinen on toiminut kansanedustajana vuodesta 1999 saakka. Huovisesta tuli ministeri kierrätyksen kautta myös vuonna 2005, kun hän nousi liikenneministeriksi Matti Vanhasen I hallituksessa.

- Minusta uhkaa tulla kestopätkäministeri näköjään, Huovinen nauratti toimittajia tiedotustilaisuudessa.

Krista Kiurusta tulee opetusministeri, ja hänen paikkansa viestintäministerinä ottaa Pia Viitanen.

SDP:n puoluehallitus on vahvistanut ministerivaihdokset. Asia käsitellään vielä SDP:n eduskuntaryhmässä.

Ministerimuutokset tuodaan presidentin esittelyyn ensi viikon perjantaina.