Guzenina-Richardson ja Gustafsson ulos - mitä mieltä olet ministerikierrätyksestä?

SDP pudottaa kaksi ministeriään hallituksesta. Lisäksi salkkuja vaihdetaan hallituksen sisällä. Vastaavan tempun demarit tekivät 2005. Mitä hyvää ja huonoa näet "ministerikierrätyksessä"? Miten arvioit tämän ratkaisun onnistumista?

Osallistu
Pia Viitanen, Krista Kiuru ja Susanna Huovinen.
Pia Viitanen, Krista Kiuru ja Susanna Huovinen.Yle

Suomen sosialidemokraattinen puolue vaihtaa ministereitään. Opetusministeri Jukka Gustafsson ja peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson jättävät hallituksen.

SDP:n nykyiset ministerit

Valtiovarainministeri: Jutta Urpilainen

Ulkoministeri: Erkki Tuomioja

Opetusministeri: Jukka Gustafsson

Työministeri: Lauri Ihalainen

Peruspalveluministeri: Maria Guzenina-Richardson

Asunto- ja viestintäministeri: Krista Kiuru

SDP:n tulevat ministerit

Valtiovarainministeri: Jutta Urpilainen

Ulkoministeri: Erkki Tuomioja

Opetusministeri: Krista Kiuru

Työministeri: Lauri Ihalainen

Peruspalveluministeri: Susanna Huovinen

Asunto- ja viestintäministeri: Pia Viitanen

Demarit kierrättivät myös 2005

Nykyisestä asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurusta tulee uusi opetusministeri. Kansanedustaja Susanna Huovisesta tulee uusi peruspalveluministeri. Uusi asunto- ja viestintäministeri on Pia Viitanen.

Demarit kierrättivät ministerejä myös Vanhasen I hallituksessa, jolloin Antti Kalliomäki vaihdettiin Eero Heinäluomaan valtiovarainministerin pallilta ja Johannes Koskinen oikeusministerinä vaihdettiin Leena Luhtaseen. Tuolloin Kalliomäestä tehtiin opetusministeri ja Tuula Haataisesta sosiaali- ja terveysministeri.

Usein pätkäministereitä on tehty pakottavista syistä. Esimerkiksi Ilkka Kanerva (kok.) vaihtui Alexander Stubbiin (kok.) ulkoministerinä, koska Kanerva joutui eroamaan tekstiviestiskandaalin vuoksi. Paula Lehtomäki (kesk.) jäi äitiysvapaalle ympäristöministerin tehtävistä ja Sari Sarkomaa (kok.) erosi antaakseen enemmän aikaa perheelleen.

Miten sinä kommentoit?

Mitä mieltä olet demareiden päätöksestä kierrättää ministereitä kesken vaalikauden? Mitä hyvää ja mitä huonoa on ministerien vaihtamisessa kesken vaalikauden?

Entä mitä mieltä olet nyt tehdyistä valinnoista? Miten haluaisit illan Suora linja -lähetyksen aihetta käsittelevän?