1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Uudet ylioppilaat

Kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos - kevään tuore ylioppilas

Uusia ylioppilaita valmistuu tänä keväänä vajaat 30 000. Joukossa on kaikenikäisiä ylioppilastutkinnon suorittajia. Kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos valmistuu ylioppilaaksi Närpiön lukiosta. Hän innostui tutkinnon suorittamisesta yli kuusikymppisenä.

Uudet ylioppilaat
Ulla-Maj Wideroos.
Ulla-Maj Wideroos.Jyrki Lyytikkä / Yle

Yksi kevään uusista ylioppilaista on kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos (rkp). Vuonna 1951 syntynyt Wideroos kirjoitti kevään ylioppilaskirjoituksissa neljä ainetta Närpiön lukiossa. Idea osallistua kirjoituksiin tuli ystävättäreltä.

- Ajattelin, että ei se varmaan liian myöhäistä koskaan ole, vaikka ikää on tullut 60+. Toisaalta samalla ajattelin, että voin olla muillekin esimerkkinä siitä, miten kaikki voi olla mahdollista elämän aikana, Ulla-Maj Wideroos kertoo.

- Olenhan minä pärjännyt ilman tätä tutkintoa, mutta halusin nyt tätä kokeilla, Wideroos sanoo.

Jännitystä loppuun asti

Wideroos on aikaisemmalta koulutukseltaan merkonomi. Ylioppilastutkintoon hän opiskeli itsenäisesti.

- Se, että minulla on kauppaoppilaitos pohjana, riitti, eli minun ei tarvinnut opiskella uudestaan. Seurasin vuosien 2011 ja 2012 ylioppilaskirjoituksia, selvitin, mitä kirjoja lukevat ja luin niitä joululomalla sekä viikonloppuisin ja iltaisin. Ja sillä nyt sitten pärjäsin, Ulla-Maj Wideroos sanoo.

Ylioppilaskokeen tuloksia tuore ylioppilas jännitti loppuun asti.

- Tottakai tiesin suurinpiirtein, mitä mieltä opettajat olivat, mutta kyllä silti lopullinen tulos jännitti silti. Ihan tyydyttävästi meni, Wideroos toteaa.

Ylioppilasjuhlia uusi ylioppilas viettää perhepiirissä.

Lue seuraavaksi