1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Stora Enso vääristelyväitteistä: Perättömiä ja käsiteltyjä

Viestintäjohtaja Peltolan mukaan SVT:n dokumentissa esitetyt väitteet Stora Enson kirjanpitokeplottelusta ovat perättömiä. Finanssivalvonta on aikoinaan saanut yhtiöltä selvityksen eikä aloittanut tutkimusta asiassa.

talous

Metsäyhtiö Stora Enson viestintäjohtaja Lauri Peltola kiistää Ruotsin SVT:n Dubbel bokföring -dokumentin väitteet kirjanpidon vääristelystä osingonmaksun turvaamiseksi.

Torstaina esitetty dokumentti perustuu Stora Enson entisen laskentapäällikön Gerard Goodwynin todistukseen. Sen mukaan vuoden 2000 Consolidated Paper -kaupan tappiot olivat niin suuret, ettei osinkoa olisi ilman kirjanpidon vääristelyä voitu maksaa vuosiin.

Peltolan mukaan väitteet ovat perättömiä, ja asiasta on raportoitu Suomen Finanssivalvonnalle, eikä Fiva ole aloittanut tutkimusta.

Peltola arvioi, että tänä keväänä kuollut Goodwyn halusi julkisuutta Ruotsissa, kun ei Suomessa sitä saanut. Suomessa asia on vuosia vanha ja loppuun puitu, ja syytöksiä käsiteltiin yhtiökokouksessa kaksi vuotta sitten, Peltola huomauttaa.

Lue seuraavaksi