Mäntsälä saa Venäjän Googlen odotettua aiemmin

Yksi maailman suurimmista hakukoneyhtiöistä aikaistaa palvelinkeskuksensa rakentamisaikataulua Mäntsälässä. "Venäjän Googleksi" kutsuttu Yandex pitää Suomea parhaana paikkana palvelinkeskukselleen muun muassa edullisen energian hinnan takia.

talous
Yandex-logo rakennuksen julkisivussa
Maxim Shipenkov / Epa

Mäntsälässä odotetaan jo innolla uutta tulokasta. Venäläinen hakukoneyhtiö Yandex on Googlen kilpailija ja alallaan maailman neljänneksi suurin.

-Yandexin tulo Mäntsälään on erittäin merkittävä. Paitsi että saamme uutta yritystoimintaa, Yandexin tulo Mäntsälään on myös taloudellisesti on todella tärkeä asia, sanoo Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo.

Ylen venäjänkielisten uutisten haastattelussa Yandexin johtaja Andrei Korolenko kertoo, että palvelinkeskukselle oli harkinnassa toistakymmentä eri sijoitusvaihtoehtoa. Suomi valittiin muun muassa edullisen energian hinnan takia.

-Maantieteellinen sijainti, ilmasto, luotettava sähkönsaanti, jota tarvitaan konehallia varten, Korolenko listaa Suomen ja Mäntsälän valtteja.

Yandexin hanke Suomessa on edennyt niin hyvin, että rakennustyöt aloitetaan ehkä jopa kuukautta suunniteltua aikaisemmin.

-Heinäkuussa Suomessa vietetään lomia ja se voi hidastaa vauhtia, mutta toivomme, että rakennustyöt alkavat jo kesä-heinäkuussa, Korolenko puntaroi.

Palvelinkeskus tuo Mäntsälään kymmeniä työpaikkoja ja sen toivotaan piristävän alueen muutakin yritystoimintaa.