Maakuntaradiosta löytyy kaikki

Aurinko helli kansaa Yleisradion toiminnan juhlapäivänä Kajaanin Raatihuoneen torilla. Lotto-arvonnan näkyminen televiossa jatkossakin puhuttaa myös Kainuussa.

Kotimaa
Yle Kainuun 70-vuotistapahtuma järjestetään Kajaanin Raatihuonenetorilla.
Katja Oittinen / Yle

Yleisradion toiminnasta Kainuussa tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Pitkän taipaleen kunniaksi Kajaanissa järjestettiin perjantaina toritapahtuma. Raatihuoneen toritapahtumassa paikalla olivat myös kajaanilaiset Jaakko Rytty ja Toini Hämäläinen, jotka paljastuivat radion suurkuluttajiksi.

Toini Hämäläinen
Toini HämäläinenPaula Hiljanen / Yle

- Olen kuunnellut Kainuun Radiota 1990-luvulta asti, kun se alkoi. Sieltä löytyy kaikki, kanavaa ei tarvitse vaihtaa toiselle. Kainuun ja valtakunnan asioita kerrotaan riittävästi ja urheilua tulee ihan sopivasti, että ei liikaa kuitenkaan, kertoo Rytty.

- Päivittäinhän sitä kuunnellaan, silloin kun radio pannaan auki. Kuuntelen mielelläni puhejuttuja ja haastatteluja. Paikallisia juttuja ja jos poliitikkoja haastatellaan, niin ne ovat aika mielenkiintoisia, jatkaa Hämäläinen.

Juhlapäivään osallistui myös Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen. Hänen mukaansa maakunnista löytyy paljon kerrottavaa, joka kiinnostaa suomalaisia.

- Olemme kuin pitkänmatkanjuoksijoita. Yhtälailla kuin 70 vuotta sitten, niin 70 vuoden päästäkin Yle on vahva toimija, joka pitää huolen siitä, että kotimaisia sisältöjä ja kotimaista kulttuuria on paljon mukana mediassa.

Lotosta neuvotellaan vielä

Toritapahtumassa puhetta syntyi ajankohtaisista asioista, niin kaivoksista, työpaikoista kuin Lotto-arvonnan kohtalosta. Toimitusjohtaja Kivinen kertoi, että Yle neuvottelee vielä Lotto-lähetyksen säilyttämisestä. Hänen mukaansa nyt selvitetään, voidaanko lähetyksen sisältöä muuttaa niin, että arvonta voidaan jossakin muodossa esittää myös Ylen kanavilla.

Kajaanilaisia Loton katoaminen televisiosta harmittaisi.

Jaakko Rytty
Jaakko RyttyPaula Hiljanen / Yle

- Mistä ne oikeat numerot sitten saa tietää, sitä vartenhan sitä veikataan, että se on niin jännittävää katsoa, sattuvatko numerot. Se menee lauantai melkein pilalle, jos Lottoa ei rupea näkymään, naurahtaa Toini Hämäläinen.

- Se on ollut aina illan ohjelma, vaikka aina ei ole tullut lotottuakaan. Itse en näkisi siinä mitään ongelmaa. Nythän siitä neuvotellaan ja olisi hyvä, jos lähetykset jatkuisivat, sanoo puolestaan Jaakko Rytty.