Pohjois-Esplanadi verhoutui kukkasiin

Helsingin keskustassa liikkuvat saavat tänä viikonloppuna nauttia harvinaisen näyttävästä kukkaloistosta. Ihana Helsinki – tapahtuma keräsi kymmeniä floristeja eri puolelta Suomea elävöittämään kaupunkikuvaa.

Kotimaa
Floristi Tiina Pulkkinen asettelee orkideoita pylvääseen.
Floristi Tiina Pulkkinen asettelee orkideoita pylvääseen.Yle

Pohjois-Esplanadin katulyhdyt ovat perjantaina saaneet ylleen kirjavan väriloiston, kun kukkasidonnan ammattilaiset kuorruttivat katulyhdyt kukkasiin. Asetelmiin oli haettu inspiraatiota hyvin arkisistakin asioista.

- Jos ei halua lähteä kirpputori kierrokselle, niin vähänkin vettä pitävä pohja sopii kukkien istuttamiselle. Mielikuvitusta tarvitaan ja kaikki on sallittua, sanoo orvokeilla täytetyillä kengillä pylvästä koristellut Saija Jäntti.

Asetelmiin käytettävät kukkaset on saatu lahjoituksena yrityksiltä, mutta floristit olivat varanneet mukaan myös omia tykötarpeita.

- Minulla on omasta kotipihasta sahattu pari omenapuun oksaa, joita minä jatkan tuommoisella harsokukasta ja rautalangasta punotuilla pätkillä, että tulee vähän kaarevuutta ja lisäilmettä, kuvailee floristi Tiina Pulkkinen, Kukkakauppa Steniuksesta.

Markkinavalttina kädenjälki

Tempauksen avulla floristit haluavat esitellä käsityötaitojaan, jotka ovat heille yhä tärkeämpi kilpailuetu markettien ja bensa-asemien kukkamyyntiä vastaan.

- Ennen ostettiin punttitolkulla ruusuja ja tulppaaneja kukkakaupasta ihan vain omaan maljakkoon omaksi iloksi. Nykyään kukkia myydään myös huoltoasemilla ja marketeissa. Se on volyymikauppaa, johon ei tarvitse käsityöammattia, floristimestari Eeva Moilanen.

Ammattilaisten lisäksi helsinkiläiset päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat kukittaneet kaupungin kauppakeskuksia.