1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Irlantilaistähti Sinéad O'Connor: "Rakastan musiikkia aina vain enemmän"

Viime vuonna julkaistu Sinéad O'Connorin uusin levy kuulostaa yllättävän positiiviselta.

viihde
Sinéad O'Connor
Sinéad O'ConnorYle

Irlantilaismuusikko Sinéad O'Connorista tuli supertähti parikymppisenä 1990-luvun vaihteessa. Hän tuli tunnetuksi upean äänensä, tulkintojensa ja erityislaatuisen habituksensa vuoksi.

O'Connorin läpimurto oli amerikkalaisen supertähden Princen kynäilemä hitti Nothing Compares to You.

- Se oli vahinko. Taustani on 70- ja 80-lukujen protestilaulajien perinteessä, ajassa, jolloin kasvoin. Siksi olin ihmeissäni enkä voinut käsittää, miksi kukaan pitäisi musiikistani, O'Connnor sanoo Yle Uutisten haastattelussa.

O'Connor alkoi vetäytyä julkisuudesta räjähtävän alun jälkeen jo 1990-luvun puolivälissä. Hän ryhtyi tekemään marginaalisempaa musiikkia ja lisää lapsia.

Katolisen kasvatuksen saaneella, mutta sitä ja kirkkoa vastaan kapinoineella O'Connorilla on neljä lasta neljän eri miehen kanssa.

- Me taiteilijat olemme värikkäitä ihmisiä. Värikkyys kiinnostaa, ja myös mielipiteemme kiinnostavat. Se sopii, taiteilijoiden tehtävä on herättää kaikenlaisia tunteita.

Viime vuonna julkaistu uusin levy kuulostaa taas Sinéadilta itseltään ja aikaisempaan tuotantoon verrattuna myös yllättävän positiiviselta.

- Rakastan musiikkia aina vain enemmän. Rakastan koko ajan enemmän myös esiintymistä. Nautin siitä. Kaikki voi jatkua näin ja kaiken sen, mikä on tapahtunut, pitikin tapahtua. En kadu asioita, O'Connor summaa uraansa.

Lue seuraavaksi