1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Silvia Modig: Vasemmistoliitto vastustaa epäröimättä julkisesti tuettua Guggenheimia

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Silvia Modigin (vas.) mukaan hänen kantansa mahdolliseen Guggenheimin paluuseen tulkittiin väärin perustein epäröiväksi Yle Uutisten torstaiaamun lähetyksessä.

Kotimaan uutiset
Silvia Modig
Yle / Jyrki Lyytikkä

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Silvia Modigin mukaan Yle Uutiset tulkitsi häntä väärin kuvatessaan vasemmistoliiton kantaa epäröiväksi Guggenheim-asiassa. Modigin mukaan vasemmistoliitto on ehdottomasti julkisin varoin tuettua Guggenheimia vastaan.

- Julkisin varoin toteutettuna se on täysi mahdottomuus. Meillä ei ole mitään harkintaa siitä, Modig sanoo.

Yle Uutisten eilisaamun televisiolähetyksessä julkaistiin kysely, jossa vertailtiin eri puolueiden kantoja mahdollista paluuta tekevään Guggenheim-museohankkeeseen, joka jo kerran aiemmin kaadettiin kaupunginhallituksessa viime vuoden toukokuussa. Yle Uutiset jakoi puolueiden edustajat joko myönteisiin, epäröiviin tai kielteisiin leireihin.

Vasemmistoliiton kanta oli Silvia Modigin vastauksen perusteella tulkittu epäröiväksi. Modigin mukaan hänen Yle Uutisille antamansa lausunnon sisältö oli kuitenkin sama kuin vihreiden edustaja Emma Karilla, jonka kanta oli tulkittu kielteiseksi.

Vasemmistoliitto pitää kuitenkin Modigin mukaan oven auki sen mahdollisuuden varalta, että hankkeen rahoitus onnistutaan löytämään yksityisiltä tahoilta.

- Jos sille löytyy yksityistä rahoitusta, niin sitten pitää katsoa miten se sopii kaupunkiin, mitkä sen taiteelliset kriteerit ovat ja miten se vaikuttaa muuhun kulttuurielämään, Modig sanoo.

Lue seuraavaksi