1. yle.fi
  2. Uutiset

Japanin tietoturva sakkaa - Yahoo-tileillä epäily jättimurrosta

Viime kuussa Japanin avaruushallinto joutui myöntämään, että ISS-avaruusasemaa koskevaa tietoa on ehkä varastettu. Pari vuotta sitten Sonylta vietiin mahdollisesti yli 100 miljoonan asiakkaan tiedot.

Ulkomaat
Yahoo! Japan messuosasto.
Everett Kennedy Brown / EPA

Japanissa kymmenien miljoonien ihmisten nettitunnuksia on jälleen saattanut päätyä hakkereille. Hakukoneyhtiö Yahoo Japan epäilee, että 22 miljoonan käyttäjän tunnukset on varastettu.

Yahoo on Japanissa suositumpi hakukone kuin Google. Lisäksi Yahoo tarjoaa sähköpostipalveluja.

Tiedotteessaan yhtiö painottaa, ettei tunnuksiin kuuluviin salasanoihin ole päästy käsiksi. Tästä huolimatta se kehottaa salasanojen vaihtoon.

Vuonna 2011 hakkerit iskivät japanilaisen Sonyn pelipalveluihin kuten Playstation Networkiin. Yli 100 miljoonan asiakkaan käyttäjätunnukset, salasanat ja syntymäajat saattoivat päätyä murtautujille.

Viime kuussa puolestaan Japanin avaruushallinto varoitti, että kansainvälisen avaruusaseman ISS:n tietoihin on murtauduttu heidän kauttaan.

Korkean teknologiaosaamisen maineestaan huolimatta Japani on myöntänyt, että verkkohyökkäyksien ennaltaehkäisy on lapsenkengissä. Japanin poliisi kertoi tässä kuussa perustavansa tietomurtoihin keskittyvän yksikön.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi