Kristan esitys "oli kevyt ja makea kuin marenki” mutta "epäaito suudelma" ärsytti monia

Toiveet Kristan menestymisestä Euroviisuissa eivät toteutuneet, mutta esitys ja esiintyjä keräsivät Yle Uutisten nettikeskustelussa kiitosta muun muassa valoisuudestaan. Moni tosin piti naisten välistä suudelmaa halpana huomion kalasteluna.

Osallistu
Krista Siegfrids

Kristan esiintyminen Euroviisuissa ilahdutti monia nettikeskustelijoita – esiintyjä oli positiivinen ja esitys vauhdikas.

Olen iloinen Suomen kappaleesta. Kerrankin se ei ole itkuvirsi hevitaustan päällä vaan viisugenren mukainen kevyt, iloinen ralli. Erottuu oikein edukseen muista, on kevyt ja makea kuin marenki ja esiintyjät todella taitavat, kirjoittaa nimimerkki Kiva viisu, onnea Kristalle.

Moni varsinaisesta lauluesityksestä nauttinut piti kuitenkin naisten välistä suudelmaa yleisöä aliarvioivana ja teennäisenä temppuna.

Siegfrieds on käsittääkseni hetero, miksi suuteli naisen kanssa? Tästä on kyse, katsojaa pidetään tyhmänä, yritetään härnätä naissuudelmalla. Vastaan takaisin: typerää, lapsellista ja hieman säälittävää, moittii nimimerkki Ui vitsi nyt ne pussaa hihihih.

Ärsyttää, että tää tyyppi esittää muka lesboa ihan vain kalastellakseen sillä kohua, vaikka on itse oikeasti hetero. Ei lesbous ole mikään asuste niin kuin gagalta matkitut kengät ja mikkihiirikorvat tms. Naurettavan epäaitoa, toteaa puolestaan nimimerkki Aitous ennen kaikkea.

Suudelmasta löytyy eriäviäkin mielipiteitä. Esimerkiksi nimimerkki Vesku pitää suudelmaa yksinkertaisesti ihanana. Nimimerkki Viisut on gay-alakulttuuri kirjoittaa puolestaan suudelman poliittisesta luonteesta:

Kauhean kireä on pipo joillakin. Kaikki muut saisivat suudella, mutta ei samaa sukupuolta olevat. Kuinka kapea onkaan käsitys rakkaudesta: se pitää luokitella ja karsinoida, ettei se vain ala pelottaa.

Muutama keskustelija on sitä mieltä, ettei Krista olisi voinut saadakaan parempaa sijoitusta Marry Me -kappaleella.

Nyt kyllä täytyy rehellisyyden nimissä todeta, että Kristan biisi oli finaalissa sijoituksensa arvoinen, ihan ilman mitään suudelmia, kuittaa nimimerkki Surkea tekopirteä rallatus.