Soini vastaa sovinistiväitteisiin

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja SDP:n välillä on käyty värikästä keskustelua viikonlopun aikana. Soinin mielestä hänen kritiikkinsä osui "arkaan kohtaan".

Kotimaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.Yle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvosteli eilen demareiden ministerikierrätystä muun muassa toteamalla, että "duunarimies ei kiinnosta vasemmistoa", ja että "ministerimies sai kenkää". Samana päivänä SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman totesi omassa kannanotossaan Soinille, että "nyt riittää".

Tänään sunnuntaina sanaisen arkkunsa avasi SDP:n lahtelainen varapuheenjohtaja Eero Vainio syyttämällä Timo Soinia sovinismista.

- Kun puolustaa julkiset potkut saanutta SDP:n miesministeriä, saa kimppuunsa SDP:n miehet. Siitähän tässä on kysymys, toteaa Soini Yle Uutisille.

- SDP:llä on enää vain kaksi miesministeriä, se on fakta. SDP:n kannatus miesten keskuudessa on romahtanut ja se on nyt heidän mielestä minun syyni, vaikka syy on SDP:n politiikassa, keskitytään eurotukipaketteihin työllisyyspakettien sijasta.

Soini pitää kritiikkiään oikeutettuna.

- Se osui arkaan kohtaan. Siitä meteli.