Hyppää sisältöön

Soini vastaa sovinistiväitteisiin

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja SDP:n välillä on käyty värikästä keskustelua viikonlopun aikana. Soinin mielestä hänen kritiikkinsä osui "arkaan kohtaan".

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Kuva: Yle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvosteli eilen demareiden ministerikierrätystä muun muassa toteamalla, että "duunarimies ei kiinnosta vasemmistoa", ja että "ministerimies sai kenkää". Samana päivänä SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman totesi omassa kannanotossaan Soinille, että "nyt riittää".

Tänään sunnuntaina sanaisen arkkunsa avasi SDP:n lahtelainen varapuheenjohtaja Eero Vainio syyttämällä Timo Soinia sovinismista.

- Kun puolustaa julkiset potkut saanutta SDP:n miesministeriä, saa kimppuunsa SDP:n miehet. Siitähän tässä on kysymys, toteaa Soini Yle Uutisille.

- SDP:llä on enää vain kaksi miesministeriä, se on fakta. SDP:n kannatus miesten keskuudessa on romahtanut ja se on nyt heidän mielestä minun syyni, vaikka syy on SDP:n politiikassa, keskitytään eurotukipaketteihin työllisyyspakettien sijasta.

Soini pitää kritiikkiään oikeutettuna.

- Se osui arkaan kohtaan. Siitä meteli.