1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Odotukset lässähtivät, mutta asenne säilyy

Suomen euroviisuedustaja sijoittui kilpailussaan häntäpäähän. Moni pettyi myös Leijonien neljänteen sijaan. Itseruoskinnan sijaan tilanteeseen on kuitenkin suhtauduttu kannustavasti.

Kotimaan uutiset
YleX:n musiikkipäällikkö Tomi Saarinen (vas.), Idealist Groupin luova johtaja Saku Tuominen ja Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.
Euroviisuissa kolmanneksi viimeinen sija, MM-kiekossa mitali karkasi. Näinkö meille täällä aina käy, käy, käy, käy? Tuhkaa ripottelemassa sanavalmis kolmikko Paulina Ahokas, Saku Tuominen ja Tomi Saarinen.

Aamu-tv:n haastattelema raati näkee viikonlopun tuplapettymyksessä myös myönteisiä puolia. Luovan johtajan Saku Tuomisen mukaan tuplatappiosta on turha puhua.

- Oli aika keskinkertainen jääkiekkoturnaus ja laulukilpailu. Suomalaisen itsetunnon pitäisi rakentua muunlaiselle pohjalle, Tuominen heittää.

YleX:n musiikkipäällikkö Tomi Saariselle jäi Suomen viisuesityksestä myönteinen olo. Hänen mukaansa kaikki tehtiin niin kuin pitikin, superitsevarmalla asenteella.

- Kilpailujen jälkeen vedetään kaikki aseet keskusteluun, että mistä joku johtui. Spekuloinnissa ei ole mitään järkeä. Jostain syystä Eurooppa ei tykännyt biisistä, johon me Suomen kansana oltiin rakastuneita, Saarinen sanoo.

Kilpailujen jälkeen vedetään kaikki aseet keskusteluun, että mistä joku johtui. Spekuloinnissa ei ole mitään järkeä.

Tomi Saarinen

Tampere-talon toimitusjohtajan Pauliina Ahokkaan mukaan Kristan esitys nosti ilahduttavasti tunnelmaa paikan päällä.

- Viisuissa on kaksi yleisöä, se joka tulee paikan päälle ja toinen, joka äänestää kotona. Meillä ei nyt vaan ehkä ole euroviisumaana niitä tykkääjiä riittävästi, Ahokas pohtii.

Saarista ilahduttaa, että sosiaalisessa mediassa viisutappiota on käsitelty ilman itseruoskintaa. Hyvä asenne on säilynyt myös tappion jälkeen.

- Odotuksia pitää olla, mutta siihen mitä saadaan, pitää suhtautua kunnioituksella. Voidaan miettiä oltiinko itse ylpeitä esityksestä ja jos oltiin, ei meillä ole mitään moitittavaa, hän lisää.

Lue seuraavaksi